EUROPSKI PROBOJ

Indijski Apollo Tyres preuzeo vlasništvo nad Vredesteinom

Vredestein je predstavio novu zimsku gumu Wintrac Nextreme izrađenu u suradnji s talijanskom tvrtkom Giugiaro

Vredesteinov novi pneumatik zadovoljava sve potrebne europske regulative o buci i prianjanju na mokrom, koje će postati obavezne 2012. Nova guma na tržištu nije napravljena isključivo za zimske uvjete, već se jednakom učinkovitošću može pohvaliti kako na mokrim, tako i na suhim podlogama.

Lagan ulazak u Europu

Premda nema pravila, Wintrac Nextreme je preporučljiva za snažnija vozila, odnosno veće brzine, a maksimalna brzina moće biti 300 km/h. Uz standardnu, Vredestein je predstavio i Wintrac Nextreme pneumatik za SUV vozila.

Indijska tvrtka Apollo Tyers stigla je na europsko tržište. Iz proizvodnih pogona u Indiji, Južnoj Africi i Nizozemskoj na mnoga će tržišta Starog kontinenta biti distribuirane gume branda koje bi tijekom sljedeće dvije godine trebao imati veliki udio tržišnog kolača. Zbližavanje s europskim kupcima vidljivo je i preuzimanjem Vredesteina koji na tržištu pneumatika predstavlja pojam za kvalitetu i tehnološke standarde.

Bez predrasuda

Predsjednik uprave Apolla Onkar S Kanwar na predstavljanju svog branda istaknuo je da Europa za njih predstavlja najvažnije tržište. ‘Naša strategija je vrlo jasna - kupcima ćemo ponuditi vrlo kvalitetne proizvode po prihvatljivim cijenama. Vjerujem da ćemo u Europi vrlo brzo uništiti predrasude prema indijskom proizvođaču’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 15:02