non stop akcija

Hoće li biti hit? Trailer za novi film F1 s Brad Pittom u glavnoj ulozi izgleda spektakularno

Film u kojem poznati holivudski glumac igra vozača Formule 1 na velikim platnima pojavit će se 27. lipnja iduće godine

F1 film

 APPLE/Planet/Profimedia

Sigurno ste već čuli ili čitali nešto o tome kao će Brad Pitt glumiti u novom filmu o Formuli 1. Neki su već stigli gruntati kako cijela priča neće valjati jer je on jednostavno – prestar. No, to je sad neka druga tema, osvrnimo se načas na samo ime filma. U posljednjih nekoliko godina svjedočili smo pojavi mnoštva filmova koji su doticali slične tematike.

Pa tako pamtimo Rush, kod nas preveden kao Utrka života, koji priča priču o sportskom rivalstvu Jamesa Hunta i Niki Laude u sezoni 1976. Formule 1. Recentniji film koji smo mogli gledati u kinima jednostavnog naziva Ferrari govori o Enzu Ferrariju, odnosno o tome kako 1957. godine pripremao svoj trkaći tim za glasovitu utrku Mille Miglia.

image

F1 film

APPLE/Planet/Profimedia

No vratimo se Brad Pittu, film jednostavnog imena F1, koji se upravo snima, ističe velik naglasak na samu produkciju koja bi se trebala događati u realnom vremenu tijekom samih utrka u tekućoj sezoni.

To znači da će značajan dio filma biti snimljen tijekom stvarnih vikenda F1 utrka. Jedinstveni trkaći automobil, navodno APXGP temeljen na F2, također je dizajniran da posluži kao herojski automobil za film.

Film će režirati Joseph Kosinski, kojeg možda poznajete kao redatelja filma Top Gun: Maverick. Prikazivanje u američkim kinima zakazano je za 27. lipnja sljedeće godine. Sami detalji filma, odnosno radnje još nisu poznati, jedino što je poznato da Pitt glumi starijeg vozača Sonnyja Hayesa, koji se odlučio vratiti za volan trkaćeg bolida nakon godina izbivanja.

On je tu kako bi bio suvozač mlađem kolegi iz istog tima, uz mentoriranje mladog Joshua Smitha, kojeg igra Damson Idris. Ako vam sve ovo zvuči poznato, to je zato što sama radnja nije toliko daleko od premise zaboravljenog i klevetanog filma Sylvestera Stallonea Driven, koji je imao istu osnovnu premisu u svijetu CART-a. F1 će, nadamo se, biti razinu iznad te.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. kolovoz 2024 05:59