AKTUALNO

FOTO: OVO JE POTPUNO novi Jaguar XF

Jaguar je prikazao prve službene fotografije nove limuzine više srednje klase
 FOTO: Jaguar

U odnosu na prethodnika, druga generacija XF-a kraća je sedam (4954mm) i niža tri mm dok je međuosovinski razmak povećan za 51 mm. Jaguarov novitet stavljen je na novu obiteljsku iQ platformu koju koristi i Jaguar XE, a zahvaljujući upotrebi 75 posto aluminija, XF je ovisno o izvedbi lakši od prethodnika i do 190 kg.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Uz vizualne ‘copy-paste’ detalje preuzete s modela XE, prvi čovjek dizajnerskog odjela Ian Callum tvrdi da je novi XF dizajnerski spoj discipline i jednostavnosti. U kabini su putnici dobili više prostora za smještaj nogu i ramena, kao i veći obujam prtljažnog prostora, a sudeći prema prvim fotografijama, interijer djeluje još komfornije i luksuznije s novim elementima poput InControl Touch Pro multimedijskog sustava i velikog 10.2 inčnog ekrana osjetljivog na dodir.

Jaguar XF bit će dostupan s novim Ingenium motorima uključujući dvolitreni turbodizel u izvedbama sa 163 i 180 KS te s unaprijeđenim trolitrenim V6 twinturbom s 300 KS koji opcijski dolaze s 8-stupanjskim automatikom. Uz njih, tu su još osnovni 2.0 litreni benzinac s 240 te 3.0-litreni V6 s 380 KS.

Službena svjetska premijera novog Jaguara održati će se idućeg tjedna na salonu automobila u New Yorku, a prve isporuke najavljene su za početak jeseni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 03:35