SUPERAUTO ZA BOGOVE

FOTO Jedinstveni primjerak: Mansory pozlatio Bugatti Veyron

Mansory, cijenjena njemačka kompanija za preradu, najčešće, supersportskih automobila, predstavila je svoj najambiciozniji projekt do sada - Mansory Bugatti Veyron Linea Vincero d'Oro.

Riječ je o klasičnom Bugatti Veyronu 16.4 kojeg su dečki iz Mansoryja u potpunosti preradili. Veyron je tako dobio potpuno novo lice s novim branikom i skraćenim prednjim dijelom. Novost su i dnevna LED svjetla kao i stilizirano 'V', kao posveta imenu Vincerò). Novi bočni pragovi sada su estetski pristupačniji te čine vizualnu i aerodinamičnu poveznicu dviju osobina.

Veći otvori za zrak straga te po strani automobila osiguravaju dovoljan dotok zraka za hlađenje motora. Unaprijeđen je i stražnji difuzor.

Gotovo sve ostale komponente na tijelu Linea Vincera načinjeni su od ultralaganog te iznimno čvrstog kabona. Jedinstvena značajka u dizajnu Mansoryjeva Bugattija je i specijalno karbonsko vlakno koje u sebi ima ugrađene bakrene niti, a ono samo po sebi ističe specijalni doživljaj automobila.

Drugi pozlaćeni detalji ističu karakter Linea Vincera - naplatci, stilizirani 'V' na prednjoj masci, ručice vrata, nosači retrovizora te zatvrač spremnika s gorivom. No to nije sve, zlatom su pokriveni i perači prednjih svjetala, dnevna LED svjetla te dekorativna linija krova.

Unutrašnjost automobila također je dobila na ekskluzivnosti, no ostala je jednako funkcionalna. Mansory razumije važnost kombiniranja luksuza i tehnologije sa 'zlatnim težnjama' ovog jedinstvenog automobila. Cijeli je interijer osvijetljen zlatnim svjetlom koje samo naglašava finoću izrade karbonskih umetaka na kokpitu te sjajne kože.

Pogledajte galeriju kako to izgleda...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 10:55