DRUGI DIO IZVJEŠTAJA S FRANKFURTA

FOTO I VIDEO PREGLED ZVIJEZDA SALONA U FRANKFURTU Od BMW-a Serije 8 i Audija RS4 do Seata Arone i Suzukija Swifta Sport

Osim brojnih konceptnih modela na struju kojima su ponajviše njemački proizvođači okupirali ovogodišnji Salon automobila u Frankfurtu predstavljeni su i brojni atraktivni modeli ostalih proizvođača od kojih će mnogi uskoro u salone
 Reuters

U prvom dijelu izvještaja sa salona u Frankfurtu predstavili smo vam uglavnom koncepte koji će već za koju godinu zujati u prometu, no fosilna goriva još nisu za otpis jer su najveće zvijezde zapravo serijski modeli pokretani fosilnim gorivima. Ovo je drugi dio preglada svih noviteta izloženih na Salonu automobila u Frankfurtu

FERRARI PORTOFINO

Riječ je o modelu koji nasljeđuje Californiju T, a ispod poklopca skriva V8 motor snage 600 KS uz 760 Nm okretnog momenta. Kako kažu iz Ferrarija, Portofino objedinjuje sportske performanse i eleganciju, a ime je dobio prema malom ribarskom mjestu u Italiji, popularnoj destinaciji svjetskog jet-seta. Više detalja o ovom modelu možete pročitati ovdje.

RENAULT MEGANE RS

Renault je napokon predstavio novi Megane RS koji ispod poklopca krije 1,8-litreni turbo motor iz Alpine A110 koji je ovaj put pojačan na 280 KS uz 390 Nm okretnog momenta. Ono što će posebno razveseliti "puriste" je da će uz 8-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke (EDC) u ponudi biti i ručni mjenjač. Više detalja pročitajte ovdje.

SUZUKI SWIFT SPORT

Novi Suzuki Swift s oznakom Sport pak tjera turbo benzinski 1,4-litreni Booster Jet od 138 KS i 220 Nm. Ako uzmemo u obzir da je ukupna težina ovog modela tek 970 kg, sigurni smo kako će performanse biti prilično dobre.

VW T-ROC

Mnoštvo tehnologije, skladni dizajn i širok izbor personalizacije glavna su "oružja" malog Volkswagenovog SUV-a postavljenog na platformu Audija Q2 u osvajanju ovog popularnog segmenta tržišta. Više detalja pročitajte ovdje.

SEAT ARONA

Seatov novitet Arona će se za kupce boriti s modelima poput Renault Captura, Toyote CH-R, Nissan Jukea kao i nedavno predstavljene Kije Stonic te Hyundai Kone. U ponudi uz dvobojnu karoseriju dolazi i mnoštvo vizualnih detalja poput aluminijskih dodataka na braniku koji automobil čine atraktivnijim.

SEAT LEON CUPRA R

Kako u Seatu napominju, riječ je o najsnažnijem modelu u povijesti marke koji ispod poklopca skriva 310 KS. Zanimljivo je kako će spomenutih 310 KS biti na raspolaganju kupcima koji odaberu ručni mjenjač, dok verzija s DSG mjenjačem broji 300 KS. Više detalja pročitajte ovdje.

AUDI RS4

Jedna od zvijezdi Audijeva štanda na Frankfurtu svakako je novi RS4. Automobil koji u moru električnih automobila brani boje benzinaca pogonjen je 2,9-litrenim TFSI V6 motorom koji razvija 450 KS uz 600 Nm okretnog momenta. Uparen je s 8-stupanjskom automatikom, a snaga se prenosi putem dobropoznatog Quattro pogona, pa novi RS4 do stotke sprinta za tek 4,1 sekundu. Za više detalja kliknite ovdje.

BMW SERIJA 8 CONCEPT

Nakon 19 godina vraća se Serija 8. Iako je zapravo riječ o konceptu, na tržište stiže već dogodine pa se pretpostavlja kako će izmijene kod serijskog modela biti minimalne. Postavljean na CLAR platformu na kojoj se voze Serije 5 i 7, Serija 8 predstavljt će izravnog konkurenta modelim poput Mercedesove S-klase Coupe...

Foto Hrvoje Tomić, Reuters

Hrvoje Tomić

Premda su saloni u Parizu i Ženevi bitno izdašniji ženskom ljepotom u formi hostesa i Frankfurt je pokazao da ima svojih aduta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 19:24