NOVITET

FOTO: AUDI TT ROADSTER Do vjetra u kosi za deset sekundi

Modeli TT i TTS bez krova, premijeru će imati uskoro na salonu u Parizu

Atraktivni Audi TT je stigao u roadster izvedbi bez krova, koji će se putem elektronike, iza leđa dvojice putnika sklapati za deset sekundi i s kojim će se moći upravljati do brzine od 50 km/h. Krov će biti dostupan u crnoj, titan sivoj i jive boji, a lagani okvir izrađen je od magnezija, aluminija i čelika visoke čvrstoće. Zahvaljujući razrađenoj tehnologiji stezanja, zatvoreni krov je napet čak i pri visokim brzinama, te se može pohvaliti homogenim izgledom koji skriva poprečne lukove. Ovaj akustički obrađeni krovni modul može se pohvaliti vrlo dobrom toplinskom izolacijom i niskom razinom buke.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Pritom debela podstava unutrašnjeg crnog stropa doprinosi udobnosti. Ovisno o frekvenciji, razina buke u unutrašnjosti je smanjena za 6 dB u odnosu na prethodnika. Novi mekani krov teži samo 39 kilograma i 3 kilograma je lakši nego kod prethodnika. Prilikom otvaranja i spremanja u ravni pretinac, krov se sklapa u obliku slova Z. Krov uvučen u aluminijski pretinac ne smanjuje kapacitet prtljažnika obujma 280 litara. Novi TT Roadster stiže se s dva motora: TDI i TFSI turbo četverocilindrašima snage od 184 KS do 310 KS.

Dizelski 2.0 TDI sa 184 KS i okretnim momentom od 380 Nm zadovoljava Euro 6 normu o ispušnim plinovima, a u prosjeku troši samo 4,3 litre goriva na 100 kilometara uz emisiju CO2 od 114 grama po kilometru. Motor 2.0 TFSI postiže 230 KS i okretnim moment od 370 Nm, a u izvedbi TTS roadster postiže 310 KS i 380 Nm. Od 0 do 100 km/h TTS stiže za 4,9 sekundi i vozi do elektronski ograničene brzine od 250 km/h. Na izbor dolaze 6-stupanjski ručni i 6-stupanjski Stronic mjenjač s dvije spojke. Stalni pogon quattro na sve kotače je u potpunosti redizajniran: kao opcija dostupan je u kombinaciji s 2.0 TFSI motorom u modelu TT Roadster i čini dio standardne opreme u modelu TTS Roadster. U Njemačkoj cijene startaju od 37.900 eura za model TT roadster 2.0 TFSI.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 21:29