AKTUALNO

FOTO: AUDI Q8 na tržište dolazi 2018. godine, a označava početak nove dizajnerske ere Audija

Kao konceptni SUV bit će predstavljen na sajmu automobila u Detroitu, a zasad su dostupne službene skice

Internetom kruže prve skice Audijevog koncepta Q8 koji će biti predstavljen javnosti za manje od 3 tjedna u sklopu salona automobila u Detroitu. Riječ je o modelu kojim Audi napada BMW X6 i Mercedesov GLE Coupe. S obzirom na trend sve većeg rasta udjela SUV-ova u svijetu, riječ je o logičnom potezu iz Ingolstadta.

Ipak, u Audiju su se odlučili diferencirati od gore navedenih modela, pa će tako Q8 biti dimenzijama nešto veći, trebao bi nuditi još više opcija i tehnologije, a samim time bit će i skuplji. Rađen je na platformi MLB-EVO koju koristi i Q7, a bit će temelj i za novi A8. March Lichte, Audijev šef dizajna za magazin Welt je rekao kako će se Q8 na tržištu naći 2018. godine, ali nije spomenuo koji bi se motori mogli naći pod poklopcem (iako se pretpostavlja da će se nači poboljšani V6 i V8 turbo motori, a moguće da ćemo vidjeti i RSQ8 s oko 600 KS, kao i E-tron verzija).

Uz to je priznao kako je su Audijevi modeli postali relativno slični, te da je u budućnosti nužna međusobna diferencijacija među modelima, što će i učiniti počevši s modelom Q8. Dakle, ako je vjerovati Lichteu, u budućnosti će se Audi modeli razlikovati više nego dosad- kako po vanjskom dizajnu tako i u unutrašnjosti, a Q8 će označiti početak takvog pristupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 02:38