neočekivani gost

Ferrari odabrao Hrvatsku za snimanje reklame za svoj najekskluzivniji model! 12Cilindri uhvaćen kod Karlobaga

Ovo je vrlo rijetka prilika da najprestižniji Ferrarijev model, predstavljen u svibnju ove godine, već vidimo na našim cestama

Ferrari 12Cilindri u Hrvatskoj

 Uživo s hrvatskih prometnica

Ovih dana u velikoj tajnosti područjem Istre te Jadranskom magistralom prema Karlobagu diskretno su vozili neoznačeni kamioni iza čijih su se panela teretnog prostora krile zaista ekskluzivne zvjerke na četiri kotača.

Međutim njihov ‘teret‘ nije uspio proći potpuno neopaženo pa su tako tijekom snimanja uz našu obalu uhvaćena dva primjerka potpuno novih superautomobila iz Maranella koji sprijeda imaju ogromni V12 motor bez pomoći turbopunjača i elektrifikacije, s linijama karoserije koje podsjećaju na legendarni klasični model Daytona.

Prema fotografijama objavljenim na portalu Uživo s hrvatskih prometnica postalo je bjelodano kako je Ferrari u Hrvatsku doveo svoju novu zvijezdu. Riječ je o najnovijem te ujedno i najekskluzivnijem modelu marke iz Maranella koja je, naime, u svibnju premijerno pokazala prve fotografije svog novog V12 modela koji se na talijanskom upravo tako i zove: 12 Cilindri koji stoji od 400.000 eura.

Ovaj skupocjeni Ferrari pokreće ‘najbolje iz Maranella‘ - veličanstveni atmosferski 6,5-litarski V12 koji raspolaže s 830 KS, a modifikacije na motoru u odnosu na prethodni model Superfast, omogućile su mu da se ‘vrti‘ do nevjerojatnih 9500/min okretaja te da svoju maksimalnu snagu razvija na jednako vrtoglavih 9250/min.

Maksimalni okretni moment pritom iznosi 678 Nm pri 7250/min, a za prijenos snage na kotače brine se 8-stupanjski mjenjač s dvije spojke. Performanse su izuzetne: 12Cilindri do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekundi, a 200 km/h iz mjesta dostiže već za 7,9 sekundi. Spider je s 1620 kilograma nešto teži od coupea (1560 kg) pa su mu i ubrzanja malo skromnija: 2,95 sekundi do 100 i 8,2 sekunde do 200 km/h.

image

Ferrari 12Cilindri

Ferrari Media

Maksimalna brzina oba modela je 340 km/h. Tako su pejsaži naše obale te posebno otoka Paga, već godinama poznata i kao ‘Hollywood za snimanje reklama‘ za nove modele automobila proizvođača poput Mercedesa, BMW-a, Bentleya, Rimca, Porschea i ostalih marki, tako privukli i veliki Ferrari...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 21:10