KRAJ TRADICIJE

Elektrifikacija i za bogate: Nakon legendarnog W12, Bentley polako ukida i svoj V8

Uskoro se od Bentleya s V8 motorom bez elektrifikacije opraštaju SAD, Europa, Bliski istok i Afrika, a nakon njih slijede i ostala tržišta

Bentley Edition 8 Modeli

 Bentley Motors

Ovih dana saznali smo da Bentley uskoro ukida svoj legendarni W12 motor obujma šest litara i da će ga zamijeniti V8 agregatom. No sada je jasno da je sve bliže kraj i njihovom 4-litrenom V8 motoru, barem u varijantama bez elektrifikacije. Bentley je predstavio novu liniju Edition 8 modela Continental GT, Continental GTC i Flying Spur koji će biti posljednji primjerci ovih modela s V8 pogonom samo na benzin. No ipak, ovaj će motor do daljnjega preživjeti jer će se još neko vrijeme nastaviti ugrađivati u SUV Bentayga. Međutim, nejasno ej koliko će to još potrajati.

image

Bentley Edition 8 Modeli

Bentley Motors

Bentley modeli Edition 8 su posebno stvoreni za tržište Sjeverne Amerike, ali Continental GT, Continental GTC i Flying Spur izgubit će svoje V8 na benzin i na ostalim tržištima, očito bez ikakvog "pozdravnog izdanja". Uskoro se od Bentleya s V8 motorom opraštaju Europa, Bliski istok i Afrika, a nakon njih slijede i ostala tržišta.

image

Bentley Edition 8 Modeli

Bentley Motors

Bentley je proizveo više od 53.000 primjeraka Continentala GT/GTC i Flying Spura otkako je trenutna generacija 4-litrenog V-8 lansirana 2012. godine. Međutim benzinski V8 motor je tradicija u Bentleyu već 65 godina jer tvrtka proizvodi V8 još od 1959., kada je prvi puta ugrađen u model S2.

image

Bentley Edition 8 Modeli

Bentley Motors

No V8 motor ipak neće nestati potpuno iz Bentleya. Prije nekoliko dana Bentley je najavio svoj "Ultra Performance Hybrid" koji će kombinirati V8 s električnim pogonom i plug-in hibridnim sustavom za snagu veću od 750 KS. Flying Spur i Bentayga već od ranije nude hibridni pogon temeljen na manjim V6 motorima. Limuzina ima 2,9-litrenu jedinicu dok SUV koristi nešto veći 3,0-litreni motor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 01:16