PROGUTALA IH VATRA

Električni kombiji gore poput šibica: Pogledajte nevjerojatnu snimku dronom

Vatrogasci se bore da ugase plamen, ali on nekontrolirano bjesni
 Third Coast Drone

Svakih nekoliko dana čitamo o električnom vozilu koje se zapalilo. Takve vijesti priskrbile su im reputaciju opasnih vozila koja bi se mogla spontano zapaliti. Električna vozila često su kritizirana zbog učestalih požara u odnosu na vozila s unutarnjim izgaranjem. Iako nema podataka da je tome tako, električna vozila su i dalje na lošem glasu. To mogu zahvaliti i ekstremnoj prirodi požara električnih vozila, jer ih je nevjerojatno teško ugasiti.

Najnoviji incident s baterijama dogodio se ovoga tjedna Amazonovom centru za dostavu u Houstonu, a u velikom požaru stradala su tri kombija marke Rivian.

Vatra je prvo zahvatila jedan kombi, a brzo se proširila na još dva. U videu iznad snimljenom dronom, možete vidjeti kako se vatrogasci bore da ugase plamen, ali on i nekontrolirano bjesni.

‘Svjesni smo incidenta i istražujemo slučaj‘, rekao je glasnogovornik Riviana za InsideEVs . ‘Srećom, nije bilo ozlijeđenih. Dok prikupljamo informacije, prerano je reći što je moglo uzrokovati ovaj događaj. Jedan kombi je bio priključen na punjač, ​​ali se nije punio za vrijeme incidenta. Baterija nije bila inicijator incidenta‘, dodao je glasnogovornik.

image
Third Coast Drone

‘Sretni smo što nitko nije ozlijeđen i zahvalni na brzoj reakciji vatrogasne službe Houstona. Radimo s istražiteljima i stručnjacima iz Riviana na istrazi i nećemo nagađati što je izazvalo požar, stoga nećemo dijeliti dodatne detalje dok ne budemo sigurni u činjenice‘, stoji u priopćenju Amazona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 16:43