GLASINE ILI?

Dobra vijest za obožavatelje marke ‘s propelerom‘: Vraća li BMW omiljen model i ukida li omraženi SUV?

Novo izvješće navodi da je njemački proizvođač automobila spreman oživjeti neprežalejnu Seriju 6 u coupe i kabrio verzijama

BMW Serije 6

 BMW

Premium proizvođači automobila poput BMW-a neprestano usavršavaju svoju ponudu. Modeli koji se ne prodaju najbolje odlaze, a na njihovo mjesto dolaze modeli za koje proizvođači smatraju da će imati bolji "promet" kod kupaca. Novo izvješće navodi da je njemački proizvođač automobila spreman oživjeti neprežaljenu Seriju 6 u coupe i kabrio verzijama koje će zamijeniti seriju 8 u ponudi. Isto izvješće kaže da će BMW također ukinuti nepopularni SUV XM .

image

2023. BMW XM Label Red

BMW

Ove vijesti je objavio Automotive News, a poziva se na anonimni izvor u industriji opskrbnog lanca. Izvor tvrdi da će novi 6 stići u drugoj polovici 2026. godine, odmah nakon završetka proizvodnje serije 8. Čini se da će ponovo pokrenuta serija 6 imati sličnu ulogu kao i njen "veći brat", a BMW je navodno planira nuditi u coupe i kabriolet oblicima. Serija 8 dostupna je u karoseriji s dvoja, i četvera vrata te kao kabriolet.

image

BMW serija 8 Coupe

BMW Media

Serija 6 se trenutno nudi samo u limuzinskoj Gran Turismo verziji koja nema previše veze s modelima koji su nekada predstavljali "šesticu". Nova verzija će navodno koristiti platformu CLAR, koja može primiti motore na unutarnje izgaranje, hibridni i baterijski električni pogon.

image

BMW serije 6 Gran Turismo

BMW Media

BMW XM plug-in hibridni SUV vrlo je prilično nov, ali isti izvor kaže da ga tvrtka ne planira zamijeniti nakon završetka proizvodnje krajem 2028. godine. Plan je bio predstaviti potpuno električnu verziju, ali i to je navodno otkazano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 18:42