ovo se ne pamti

Djevojka vidjela bebu ostavljenu u autu na suncu, razbila staklo i spasila je: Otac sada ima bizaran zahtjev

Unatoč čudesnom spašavanju djeteta, vlasnika očito brine samo jedna stvar: tko će platiti popravak njegovog voljenog automobila?

Razbijeno staklo, ilustracija

 Profimedia

Iako nam je jasno da mnogi vole svoje automobile više od svega vrijedi se uvijek podsjetiti da su automobili stvari, objekti koji se mogu zamijeniti, za razliku od ljudi, posebno vlastite djece. Ipak, čini se da jedan vlasnik automobila ima malo "poremećene prioritete".

Nedavno je jedna čitateljica američke stranice slate.com u rubriku za savjete poslala e-mail u kojem traži savjet u vezi s "lošim određivanjem prioriteta" njihovog supruga nakon što je zamalo skrivio smrt njihove 10-mjesečnu kćer ostavivši je u vrućem automobilu, piše portal Jalopnik.

Trinaestogodišnja tinedžerica iz susjedstva slučajno je vidjela bebu u autu na vrućini od 35 stupnjeva i nakon što je bezuspješno pokušavala privući pozornost para koj je prolazio, provalila je u auto kako bi izvukla bebu. Ipak, unatoč čudesnom spašavanju djeteta, supruga te čitateljice očito brine samo jedna stvar: tko će platiti popravak njegovog voljenog automobila?

Gospodin se zove Lance, a njegov auto je prerađen i on ga jako voli. Auto su mu roditelji poklonili za rođendan. Kad je susjeda Aubrey razbijala prozor, napravila je udubljenja u okviru prozora i veliku ogrebotinu na laku na vratima. Popravak je koštao oko 1000 dolara, a Lance inzistira da Aubreyni roditelji to nadoknade.

image

Beba plače u autu, ilustracija

Profimedia

Žena koja se obratila za savjet je ogorčena: "Ne mogu vjerovati. Njihova kći spasila je život moje bebe i čak je i posjekla ruku pritom te su je morali šivati, ali moj muž je zaboravio na to i želi da Aubreyni roditelji pokriju troškove.

Rekla sam mu da je ovo odvratno i da ako postoji itko kriv za štetu na njegovom dragocjenom automobilu, onda je to on zato što je našu kćer doveo u ovu situaciju. Njegov odgovor je da Aubreyin tata zarađuje mnogo novca pa si to lako mogu priuštiti. Rekao je da je voljan dati Aubreynim roditeljima priliku da plate prije nego što ih izvede pred sud. Muka mi je od te mogućnosti i to sam mu rekla, ali on ne popušta. Što mogu učiniti", stoji u pismu.

Na kraju ipak valja naglasiti da je ovo pismo rubrici za savjete na internetu, a ne provjereno izvješće ili vijest na nekom važnom mediju, pa u čitavu priču imamo i malo razloga sumnjati. Pomalo se čini nevjerojatnom, no na svijetu ima svakakvih ljudi, pa ostavljamo mogućnost da se zaista radi o istini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 23:41