nije okolišao

Djed heroj zadobio teške opekline nakon spašavanja 19-mjesečne unuke iz zapaljenog automobila

Muškarac je zadobio 60 posto opeklina na tijelu nakon što je spasio unuku iz hibridnog vozila koje je počelo gorjeti

David Butler, auto u plamenu, ilustracija

 David Butler Facebook, Profimedia

Priča iz Velike Britanije o velikoj hrabrosti: incident s autom koji se zapalio dogodio se u Hindley Greenu, malenom mjestu u blizini Manchestera i može itekako zabrinuti buduće vlasnike vozila s baterijama.

Naime, David Butler, 67-godišnji umirovljeni inženjer, u odvažnom spašavanju, zadobio je teške opekline izvlačeći svoju 19-mjesečnu unuku sa stražnjeg sjedala dok je njegov potpuno novi hibridni automobil bio u plamenu i eksplodirao. Kada je ugledao dim znao je da nešto nije u redu, piše Daily Mail.

Njegova supruga Anne na suvozačkom sjedalu mogla je samo svjedočiti užasu koji je potom uslijedio. Stražnje sjedalo, gdje je njihova unuka Lilly sjedila u dječjoj sjedalici, zahvatio je plamen, intenzivan "kao da je netko polio roštilj benzinom" rekao je kasnije vatrogascima Dave.

Naglo kočeći uz škripu guma, Butler je istrčao iz vozila kako bi unuku Lilly izvadio iz zapaljenog hibridnog Volva XC40.

Na njegov i užas svih prolaznika, stražnja vrata automobila nisu se htjela otvoriti. Nije ga pokolebao ni dim niti plamen, Butler je ušao natrag na prednje sjedalo i, odlučnim potezom, uspio otkopčati i osloboditi svoju unuku.

"Srećom, uspio sam napipati sjedalo i izvukao je iz auta", izjavio je u bolnici. "Dok sam to učinio, hibridna baterija je eksplodirala, zapalivši spremnik goriva i napunivši automobil plamenom. Uspio sam izaći, ali sam gorio", dodao je.

Radnici na održavanju cesta pridružili su se Butleru u izvlačenju njegove unuke na sigurno. Hitno je prevezen u bolnicu s teškim opeklinama koje su mu prekrivale 60 posto tijela. I Lilly je bila potrebna liječnička pomoć.

Pozivajući na oprez, David Butler, čije je junaštvo spasilo njegovu unuku, ima poruku za vozače koji vjeruju da su električna vozila ili ona hibridna potpuno bez rizika od zapaljenja: "Razmislite ponovno."

image

Facebook screenshot

Sasha Caffrey Facebook

Lillyna majka, Sasha Caffrey, 32, ponovila je to mišljenje, hvaleći njegovu hrabrost, napisavši: "Kakav nevjerojatan čovjek. Ne mogu dovoljno zahvaliti Daveu Butleru što je izvukao našu Lilly iz tog gorućeg automobila."

Podijelivši na Facebooku fotografiju premotane, ali odlučne Lilly kako uživa u sladoledu u bolnici, Sasha Caffrey, partnerica Terryja Butlera (mlađeg sina gospodina i gospođe Butler, 32), napisala je iskrenu poruku: "Spasili ste našu djevojčicu iz užasne situacije." "Ti si naš heroj i nadamo se da će ti uskoro biti bolje. Lilly će trebati djedove zagrljaje", dodala je. Cijela priča ponovo baca upit na sigurnost EV i hibridnih vozila. Kako je moguće da je kod ovog slučaja došlo do samozapaljenja?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:11