GLASINE

Direktor Abartha potvrdio je niz EV modela: Električni SUV 600e mogao bi dobiti ‘škorpionov žalac‘

Iako još nije potvrđena popularnija verzija modela 600e, ovaj SUV je savršena prilika za Abarthov drugi EV

Abarth 600e (digitalni prikaz)

 CarScoops

Ova priča uključuje neovisne ilustracije koje nisu povezane s Abarthom.

Nakon skorog ukidanja serije Abartha 595 i 695 s pogonom na unutarnje izgaranje do kraja 2023., "škorpion" će ostati sa samo jednim modelom u svojoj ponudi - 500e s nultom emisijom. Međutim, ovo je samo privremeno stanje, jer proizvođač obećava širenje asortimana.

image

Abarth 600e (digitalni prikaz)

CarScoops

Izvršni direktor Abartha već je potvrdio da dolazi niz modela temeljenih na Fiatovim EV-ovima. Jedan potencijalni kandidat je novi Fiat 600e, a digitalni prikazi kolega iz CarScoopsa daju pregled kako bi mogao izgledati ako stigne u proizvodnju.

Kad bi Abarth 600e postao stvarnost, bio bi to prvi SUV proizvođača automobila, iako to više nije tabu, budući da velika većina proizvođača, uključujući marke sportskih automobila i superautomobila, već nudi barem jedan crossover.

image

Abarth 600e (digitalni prikaz)

CarScoops

Slično modelu 500e, model 600e mogao bi dobiti komplet karoserije specifičan za Abarth, transformirajući ljubaznost izvornog dizajna u agresivnost. Donji prednji branik s otvorima u obliku saća i razdjelnikom u aluminijskom stilu crpi inspiraciju iz Abartha 500e, a sve oznake Fiata i 600 bile bi zamijenjene natpisom "Abartha" i amblemom Škorpiona.

Profil bi bio začinjen plastičnom oblogom u boji karoserije i aluminijskim kotačima većeg promjera sa "Scorpion" logom na središnjim poklopcima, zajedno sa šarenim kočionim čeljustima. Još važnije, spušteni ovjes učinkovito bi transformirao 600e iz sub-kompaktnog SUV-a u kompakt.

image

Abarth 600e (digitalni prikaz)

X-Tomi Design

Konačno, stražnji spojler i istaknutiji difuzor dodali bi sportski izgled stražnjem dijelu, unatoč nedostatku ispušnih cijevi. Osim našeg vlastitog prikaza, sličnu digitalnu ilustraciju izradio je prije nekoliko dana nezavisni digitalni umjetnik X-Tomi Design, prikazujući SUV iz drugog kuta i naglašavajući spušteni stav.

Nadogradnje interijera mogle bi uključivati set školjkastih sjedala za prednje putnike, nove opcije presvlaka te upravljač s ravnim dnom. Slično 500e, aktualniji 600e mogao bi sadržavati grafiku specifičnu za Abarth na digitalnoj ploči s instrumentima i 10,25-inčni infotainment zaslon osjetljiv na dodir, aluminijske papučice i nekoliko oznaka strateški postavljenih po kabini.

image

Fiat 600e La Prima

Fiat

Iako Abarth nije službeno potvrdio da radi na 600e, mnogi entuzijasti i stručnjaci vjeruju da je to velika mogućnost. U prošlogodišnjem intervjuu, glavni izvršni direktor Olivier Francois nagovijestio je buduću ponudu marke, rekavši da dolaze snažnije varijante 500e.

Nadalje je spomenuo da "svi modeli Fiata potencijalno mogu imati Abarth verziju, ali to za sve njih nema smisla". Šef Abartha je naglasio da će pažljivo procijeniti svaki Fiatov model kako bi utvrdili odgovara li dobro Abarthu, i obratno. S obzirom na Abarthov plan da od 2024. pređe samo na električna vozila, Fiat 600e trenutno stoji kao najvjerojatniji kandidat za Abarthov tretman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:12