NOVITET NA TRŽIŠTU

DACIA LODGY Rumunjski sedmerosjed u Hrvatskoj

Lodgy je dostupan u izvedbama sa pet i sedam sjedala te sa tri motora

Na domaće je tržište stigao četvrti model iz game rumunjskog proizvođača.

Nakon Sandera, Logana i Dustera, ponuda Dacije je podebljana obiteljskim monovolumenom koji je dostupan u varijantama s pet i sedam sjedećih mjesta. Uz novi vizualni identitet Dacijinih automobila koji nije zaobišao niti najnovijeg predstavnika, glavni aduti Lodgyja nalaze se u interijeru te naravno u cjeniku.

Dok većina sedmerosjeda treći red sjedenja nudi tek kao formalnost za djecu do pet godina, Dacia je tu otišla veliki korak naprijed. Ulazak na stražnja sjedala izveden je na vrhunskoj razini, a problema sa smještajem straga neće imati niti natprosječno veliki putnici. Osnovni obujam prtljažnika od 207 litara obaranjem trećeg reda raste na 827 litara, dok se sklapanjem drugog reda povećava na 2617 litara.

U početku prodaje, Lodgy će biti dostupan s tri motora, benzinskim 1.6-litrenim MPI sa 85 KS te 1.5-litrenim dCi motorom sa 90 i 110 KS. Nešto kasnije ponudu će upotpuniti novi 1.2-litreni TCe motor sa 115 KS koji se već nalazi u Renaultovim modelima Megane i Scenic. Nova Dacia kupcima nudi tri paketa opreme i izbor ručnih mjenjača s pet i šest, te automatika s također šest brzina.

Cijena osnovnog modela pokretanog 1.6-litrenim benzincem je 79.900 kuna, a najpovoljnija dizelska varijanta je 1.5 dCi sa 90 KS koja u Hrvatskoj košta 108.900 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 00:01