OPET PROBLEMI

Cruiseova autonomna vozila prestaju voziti diljem Kalifornije: ‘To je nerazuman rizik za javnu sigurnost‘

Kalifornijski DMV rekao je ovaj tjedan da autonomna vozila Cruise predstavljaju ‘nerazuman rizik za javnu sigurnost‘

Cruise AV

 Cruise

Cruise kaže da će obustaviti sve operacije bez vozača diljem SAD-a nakon što im je Kalifornijski ured za motorna vozila naredio da ukloni svoja autonomna vozila s ceste. Državna odluka uslijedila je nakon optužbi da tvrtka u vlasništvu GM-a nije otkrila sve relevantne informacije u istrazi nedavne nesreće u kojoj je sudjelovala pješakinja.

Tvrtka za autonomne automobile u vlasništvu GM-a trenutačno posluje u Phoenixu, Houstonu, Austinu, Dallasu i Miamiju, iako je San Francisco bio grad u kojem je bila najveća prisutnost.

image

Cruise AV

Cruise

"Trenutno nam je najvažnije poduzeti korake za obnovu povjerenja javnosti", rekli su iz Cruise za Reuters. "U tom duhu, odlučili smo proaktivno pauzirati operacije bez vozača u svim našim voznim parkovima, a odvojili smo vrijeme za ispitivanje naših procesa, sustava i alata".

Tvrtka je već doživjela brojne neuspjehe, uključujući nedavni sudar s vatrogasnim vozilom, nakon čega joj je naređeno da prepolovi svoju operativnu flotu. Zatim su se pojavila izvješća da je autonomno testno vozilo Cruise udarilo pješakinju u San Franciscu.

Cruise je isprva istaknuo da je pješakinju na AV gurnulo drugo vozilo. Međutim, Kalifornijski ured za motorna vozila je optužio tvrtku da s njim nije podijelila sve videosnimke incidenta, uključujući snimke koje pokazuju da je pješakinja u incidentu bila vučena nekoliko metara, brzinom do 11 km/h.

Cruise tvrdi da je DMV-u pokazao sve snimke koje je imao od početka, ali to nije spriječilo regulatorno tijelo da ranije ovog tjedna opozove njegovu dozvolu za testiranje autonomnih vozila i kaže da njegova vozila predstavljaju "nerazuman rizik za javnu sigurnost".

image

Cruiseova autonomna vozila blokirala promet u San Franciscu

X Screenshot

To možda nije kraj Cruiseovim nevoljama. Iako kaže da njegova odluka o obustavi operacija u cijeloj zemlji nije povezana s novim nesrećama na cesti, istražuje je Nacionalna uprava za sigurnost prometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:58