AKTUALNO

CITROEN C4 PICASSO Osvježen izgled francuske obiteljske krstarice

Najprodavaniji kompaktni jednovolumen u zapadnoj Europi omiljen kod obiteljskih vozača uskoro na tržište dolazi u osvježenom izdanju u obje izvedbe - C4 Picasso i C4 Grand Picasso
 Citroen

Francuski jednovolumen nakon četiri godine na tržištu upravo dobiva facelift što se odnosi na osvježavanje vanjskog izgleda te veći izbor kod uređenja putničkog prostora. Prednji kraj je tako doživio najviše estetskih korekcija pa sada djeluje dinamičnije i otmjenije, dok su stražnja svjetla izvedena s grafikom u 3D efektu. Uz tri nove boje kupci su na izbor dobili i nekoliko novih dizajna aluminijskih naplataka.

Buduće će vlasnike tako osim bogatog izbora četiri varijante uređenja unutrašnjosti (klasično, dinamično, opuštajuće ili poslovno) dočekati nova ponuda internetskih usluga te sustav Citroën Connect Nav, dok se veća praktičnost odražava kroz otvaranje vrata prtljažnika slobodnih ruku. Citroen advanced comfort zazlužan je za iznimnu udobnost u vožnji, a riječ je o načinu gradnje vozila tako da baš u svakom segmetu naglasak bude stavljen na udobnost.

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi 2016.
Ivan Lacković

Osim postojećih tehnologija koje povećavaju udobnost, poput dodirnog upravljačkog sučelja povezanog s 12-inčnim panoramskim zaslonom visoke razlučivosti ili sustava Vision 360, Park Assist ili prilagodljivog regulatora brzine s funkcijom za zaustavljanje, C4 Picasso nudi i sustav koji upozorava vozača kada je vrijeme za stanku, prepoznavanje prometnih znakova i preporučene brzine, upozorenje na nenamjerno prelaženje crte, aktivni sustav za nadzor mrtvog kuta, sustav kočenja u nuždi.

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi 2016.
Ivan Lacković

U motornoj ponudi također ima novosti, a to su benzinski PureTech 130 benzinac uparen sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem u obje izvedbe te PureTech 110 benzinac sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem u izvedbi s pet sjedala. Cijene novih modela već su poznate i kreću od 161.900 kuna za početni model.

Citroen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 21:20