STIŽE VELIKI SUV?

Ciljaju visoko: Alfa želi napraviti model s kojim bi konkurirala Porscheu Cayenneu

Šef Alfe je priznao da bi radije radili veći SUV u odnosu na alternativnu opciju proizvodnje nasljednika kompaktne Giuliette.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 100 Anniversario

 Alfa Romeo

Šef Alfa Romea, Jean-Philippe Imparato, nagovijestio je da bi njihov sljedeći novi model mogao biti veliki SUV, koji bi se smjestio iznad Stelvia. Model bi mogao stići 2027. godine, s ciljem da se natječe s Porsche Cayenneom, BMW-om iX i Mercedes EQE SUV-om.

Nadovezujući se na svoje ranije komentare iz prošle godine, Imparato je otkrio da će konačna odluka o petom modelu u ponudi Alfa Romea biti donesena prije kraja 2024. Ipak, šef Alfe je priznao da bi radije radili veći SUV u odnosu na alternativnu opciju proizvodnje nasljednika kompaktne Giuliette.

image

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 100 Anniversario

Alfa Romeo

“Pitanje je hoćemo li se povećati? A za mene je odgovor da: moramo ići gore. Imamo sve – platformu, motore, softver. Možemo pomaknuti granicu do maksimuma i imam nekoliko dizajnerskih skica koje su jako dobre... Ako sam premium i nemam model u E-segmentu, što da radim?", jasan ja bio Imparato.

Kako javlja Autocar, budućnost novog većeg SUV-a ovisi o napretku elektrifikacije u Sjevernoj Americi, potencijalu azijskog tržišta i obujmu prodaje konkurentskih modela u Europi.

image

Alfa Romeo Tonale

CROPIX

Novi model će najvjerojatnije koristiti STLA Large Stellantisovu arhitekturu. To bi mogla biti osnova za snažan električni SUV koji bi se zbog tipičnog dizajna Alfa Romea i sportskih voznih karakteristika mogao istaknuti i pretrpanom segmentu u kojem je Stellantis trenutno prisutan samo kroz marke Jeep i Maserati. Imparato je rekao da je model za 2027. već "gotov", opisujući vanjski dizajn kao "upečatljiv".

image

Alfa Romeo Milano

Alfa Romeo

Linija Alfa Romea trenutno uključuje tri SUV modela: Junior, Tonale i Stelvio te limuzinu Giulia. Dvojac Stelvio i Giulia bit će zamijenjeni 2025., odnosno 2026. godine. Alfa će također lansirat više specijalnih proizvoda ograničene serije poput superautomobila Alfa Romeo 33 Stradale koji se temelji na Maseratiju MC20. Imparato je dodao da će, kada se svaki od trenutačnih modela približi kraju svog životnog ciklusa, "ili obnoviti ili promijeniti koncept, ovisno o razvoju tržišta ili globalnoj evoluciji Stellantisa." Šef Alfa Romea je dodao da će planovi tvrtke za 2028. ili 2029. također ovisiti o tome kakva će biti "budućnost SUV-ova u smislu poslovnog potencijala".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 17:10