PREMIJERA

BMW Serije 4 predstavljen u topless izdanju - krov se pri brzini do 50 km/h spušta za 18 sekundi

U BMW-u napominju kako su smanjili ukupnu masu i povećali kapacitet prtljažnika, a automobil uz to ima i niže težište
BMW 4 Cabriolet
 BMW

U BMW-u su ozbiljni kada je u pitanju ofenziva novih modela. I dok se još nije ni slegla prašina oko M3 i M4 modela sa masivnim bubrezima koji su predstavljeni prošli tjedan, bavarski proizvođač sada je predstavio i cabrio izdanje svoje Serije 4. Očekivano - prednji kraj identičan je kao i kod Serije 4, što znači da će opet biti brojni komentari vezani uz masivne bubrege. Model je prikazan u atraktivnoj "San Remo" metalik boji koja mu, moramo priznati, stoji odlično!

image
BMW 4 Cabriolet
BMW

Pogled na bok otkriva platneni krov što je ujedno i najveća novost u odnosu na prethodnika. Ipak, u BMW-u napominju kako su uz to smanjili ukupnu masu i povećali kapacitet prtljažnika, a automobil uz to ima niže težište pa su vozačke karakteristike još bolje.

image
BMW 4 Cabriolet
BMW

Platneni krov pritom se podiže ili spušta za 18 sekundi, a vozač to može raditi pri brzinama do 50 km/h. Isti pritom dolazi u crnoj ili antracit sivoj boji.

image
BMW 4 Cabriolet
BMW

Što se tiče prtljažnika, on sada broji 255 litara, što znači da je veći za čak 34 litre. U unutrašnjosti dobro poznata priča sa Serije 4 u coupe izvedbi. Ispred vozača tako se nalazi opcijski 12,3-inčni digitalni kokpit, dok središnjim dijelom dominira 10,25-inčni zaslon osjetljiv na dodir sa novim infotainment sustavom. Vlasnici Android telefona doći će na svoje budući da je sada uz Apple Car Play dostupan i Android Auto.

image
BMW 4

Ponuda motora je široka. Ljubitelji benzinaca tako biraju između modela 420i, 430i ili vrha ponude M440i xDrive. Tko želi dizelaša na raspolaganju mu je 420d, 430d te M440d xDrive.

image
BMW 4 Cabriolet
BMW

Baš kao što je to slučaj sa nedavno predstavljenim M3 i M4 modelima, dolazak na tržište očekuje se u ožujku 2021. godine.

image
BMW 4 Cabriolet
BMW
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 13:43