KRAJ JEDNE ERE

Bliži se kraj: Porsche iduće godine prekida proizvodnju Caymana i Boxstera s benzinskim motorima

Iako je šteta što će benzinski modeli 718 nestati, već se ranije pretpostavljalo da bi se to moglo dogoditi prije kraja iduće godine

Najbolje drže cijenu

 auto klub

Uzbudljivi sportski automobili s pogonom na stražnje kotače i vatrenim benzinskim motorima postaju sve rjeđi, a u listopadu 2025. automobilski svijet će postati siromašniji za još dva legendarna modela. Naime, tada će Porsche prestati s proizvodnjom aktualne generacije modela 718 Cayman i Boxster, svojih najmanjih sportskih modela.

image

Porsche 718 Spyder RS

Porsche

Porscheovi modeli 718 već su duže "na odlasku". Porsche već nekoliko godina radi na razvoju njihovih električnih nasljednika i već je ranije potvrdio je da će modeli generacije 982 biti posljednji s motorom s unutarnjim izgaranjem.

image

Porsche 718 Spyder RS

Porsche

Porsche nije sam otkrio ranije spomenuti datum, ali informacije s američkog prodajnog portala tvrde da će se to dogoditi u jesen sljedeće godine. Korisnik Zerin Dube nedavno je podijelio snimku zaslona prodajnog portala na društvenoj mreži X. Na njoj stoji "kraj proizvodnje za sve 982 modele trenutno planiran za listopad 2025."

Iako je šteta što će benzinski modeli 718 nestati, već se ranije pretpostavljalo da bi se to moglo dogoditi prije kraja iduće godine. Porsche je već bio prisiljen prestati prodavati ova dva modela u Europi jer ne ispunjavaju zahtjeve novih EU propisa o kibernetičkoj sigurnosti koji stupaju na snagu 1. srpnja 2024. godine.

image

2024. Porsche 718 Spyder RS

Porsche

Ideja o električnim modelima Cayman i Boxster možda mnogima ne zvuči previše privlačno, ali ako jedan proizvođač automobila može napraviti električni auto koji je zabavan za vožnju, to je Porsche. Novi električni dvojac bit će zasnovan na Porscheovoj arhitekturi koja nudi fleksibilnost za rasporede sa stražnjim i pogonom na sva četiri kotača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 11:53