MIKRO SUV

Bilo bi lijepo vidjeti ga na našim cestama: ovo je Casper, najmanji model sa značkom Hyundaija

Glavni rivali najmanjeg Hyundaija bit će Suzuki Ignis i Fiat Panda Cross
Hyundai 

Hyundai je pokazao prve službene fotografije modela Casper čija proizvodnja započinje sredinom rujna u Koreji. Najmanji model korejske marke dugačak je 3595 mm, širok 1595 mm i visok 1575 mm, ima međuosovinski razmak od 2400 mm, a stavljen je na platformu K1 na kojoj se već kotrljaju Hyundai i10 i Kia Picanto od kojih preuzima i ponudu motora 1.0 MPI i 1.0 T-GDI.

image
Hyundai

Ime Casper nije dobio po dobrom duhu iz animiranog filma već po Bobbyu Boydenu koji je u freestyle nastupu na skateboardu proslavio potez tada nazvan Casper.

image
Hyundai

Posebnost malog Hyundaija su neobična okrugla svjetla, velika rešetka i usisnici zraka dok povišena karoserija i plastični detalji sugeriraju i off-road ambicije. Glavni rivali na tržištu bit će Suzuki Ignis i Fiat Panda Cross.

image
Hyundai

Prema pisanju tamošnjih medija, do kraja godine Hyundai će proizvesti 12.000 primjeraka, a iduće je u planu 70.000. U početku će se nuditi na domaćem i Indijskom tržištu, no Korejci navode da nije isključeno širenje po ostatku svijeta, posebno u Južnu Ameriku.

image
Hyundai

Europa za sad nažalost nije u planu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 00:15