KONCEPTI

Alpine Alpenglow koncept je futurističkog hiperautomobila s pogonom na vodik, evo i detalja

Naziv Alpenglow znači crvenkasti sjaj iznad planina neposredno prije izlaska sunca, služeći kao analogija za zoru nove ere za Alpine

Alpine Alpenglow koncept

 Alpine

Alpine je skinuo veo sa svojeg koncepta Alpenglow, futurističkog hiperautomobila s upečatljivim proporcijama i motorom s unutarnjim izgaranjem na vodik.

Koncept inspiriran motosportom možda nije predodređen za proizvodnju, ali on je prikaz mogućnosti marke i pogled u budućnost cestovnih modela.

image

Alpine Alpenglow koncept

Alpine

Naziv Alpenglow znači crvenkasti sjaj iznad planina neposredno prije izlaska sunca, služeći kao analogija za zoru nove ere za Alpine. Sveukupno, koncept izgleda poput auta iz znanstveno-fantastičnog filma ili video igre. Njegovo isklesano i aerodinamično tijelo zapravo stvaraju dva isprepletena trokuta.

image

Alpine Alpenglow koncept

Alpine

Proporcije su prilično dramatične, s duljinom većom od 5 metara, širinom većom od 2 metra i visinom manjom od 1 metar. Još jedan vrhunac je svjetlosni potpis s futurističkim svjetlosnim tokovima na oba kraja.

Zanimljivo je da su prednja svjetla crvena, "simbolizirajući komet koji ulazi u atmosferu", dok su stražnja svjetla plava, što je još jedna analogija, ovaj put na vodik.

image

Alpine Alpenglow koncept

Alpine

Alpenglow je jednosjed, s vozačem u središnjem položaju između dva spremnika vodika u obliku kapi vode. Kokpit u stilu kacige je proziran, zajedno s ostalim vanjskim i unutarnjim dijelovima - aktivno stražnje krilo, naplatke u obliku pahulje, papučice, lopatice, poklopac motora i ključ za paljenje u obliku prizme.

image

Alpine Alpenglow koncept

Alpine

Upravljač je dizajniran prema standardima trkaćih automobila LPM1 i F1, s dva integrirana kotačića i gumbom za oslobađanje punog potencijala vozila. Alpine kaže da isklesani oblici koncepta, zajedno sa svjetlosnim potpisom, predstavljaju budući dizajnerski jezik. Boje i materijali korišteni u konceptu – inspirirani prirodnim elementima i stanjima – također su znakovi stvari koje dolaze.

image

Alpine Alpenglow koncept

Alpine

Alpine nije otkrio previše o platformi automobila, osim činjenica da je opremljen motorom na vodik i dva cilindrična spremnika vodika. Motor ne proizvodi ništa osim "pare i buke", što ga čini jednim od potencijalnih rješenja za održivu mobilnost u budućnosti. Proizvođač automobila vjeruje da će vodikova tehnologija, u obliku gorivih ćelija i s unutarnjim izgaranjem, nadopuniti baterijska električna vozila u budućnosti.

image

Alpine Alpenglow koncept

Alpine

Alpenglow će imati svoju javnu premijeru na Pariškom sajmu automobila, zajedno s modelom A110 R. Francuski proizvođač automobila svoju buduću liniju naziva "modelima iz snova". Tri od njih već su potvrđena i identificirana kao električna vozila, uključujući A5 hot hatch, GT-X Over high-riding grand tourer i novi sportski automobil koji će biti nasljednik sadašnjeg A110.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 01:09