PREMIJERA

Alfa predstavila Super Sport verzije Giulije i Stelvia Quadrifoglio: Ovo su svi detalji

Ograničeni modeli imaju sufiks "Super Sport", ne zbog nekih drastičnih poboljšanja u smislu vožnje već zbog Alfine tradicije

Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport

 Alfa Romeo

Alfa Romeo se polako priprema za prestanak proizvodnje fascinantnih sportskih Quadrifoglio verzija limuzine Giulije i SUV-a Stelvio. Odlazak ovih živućih legendi bit će obilježen posebnom izvedbom modela nazvanom Super Sport. O čemu se tu radi?

image

Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport

Alfa Romeo

Unatoč zvučnom imenu, snaga Super Sport izvedbi ostat će ista kao i kod "običnih" Quadrifoglia. Pokretat će ih 2,9-litreni V6 motor koji razvija 510 KS i proizvodi 600 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi poznatim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

image

Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport

Alfa Romeo

Ograničeni modeli imaju sufiks "Super Sport", ne zbog nekih drastičnih poboljšanja u smislu vožnje već zbog Alfine tradicije. Naziv je odabran zbog obilježavanja prve pobjede Alfa Romea na Mille Miglia 1928. s modelom 6C 1500 Super Sport. Na novim Alfama, po prvi put otkako logo djeteline s četiri lista predstavljen prije 101 godinu, on sada ima crni trokut umjesto uobičajene bijele pozadine. Oba će se automobila nuditi u specijalnoj boji "Nero Vulcano" (na slikama) te u troslojnoj crvenoj boji "Rosso Etna". Alternativno, Giulia se također može dobiti u bijeloj bojio "Bianco Alfa".

image

Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport

Alfa Romeo

Oni koji se odluče za Giuliju, uz nju mogu dobiti krov od karbonskih vlakana i 19-inčne kotače, dok se SUV model nudi na većim kotačima od 21 inča. Obje varijante opremljene su crnim kočionim čeljustima i Akrapovič ispušnim sustavom s ispušnim cijevima od ugljičnih vlakana. Vanjski retrovizori također su izrađeni od karbona, kao i prednji spliter Giulije. Prednja svjetla, od kojih je svako podijeljeno u tri elementa koriste LED matrix tehnologiju i standardna su oprema na oba posebna modela.

image

Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport

Alfa Romeo

Pravi vrhunac Super Sport modela je unutrašnjost. Ovdje je Alfa dodala crvena karbonska vlakna na instrument ploču, središnju konzolu i obloge vrata. Alfa navodi da ovi dijelovi imaju 3D efekt i ističe crvene šavove na sjedalima.

image

Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport

Alfa Romeo

Pažljiviji pogled na naslone za glavu otkriva koliko će automobila biti proizvedeno. Planirano je 275 primjeraka Giulije i 175 primjeraka Stelvia. Još uvijek se ne zna kada automobili dolaze u prodaju i koliko će koštati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 18:16