VAŽNA INOVACIJA

A gdje je zračni jastuk? Novi izum će promijeniti izgled upravljača automobila

Novi upravljač i zračni jastuk kreirao je ZF Lifetec, odjel tvrtke za pasivne sigurnosne sustave renomirane tvrtke ZF

Novi ZF upravljač

 ZF Lifetec

Desetljećima su zračni jastuci bili smješteni u sredini svih upravljača, ali ZF je upravo predstavio novi zračni jastuk za upravljač koji se otvara s gornje strane upravljača, što omogućuje veću slobodu dizajna samih upravljača.

image

Novi ZF upravljač

ZF Lifetec

Novi upravljač i zračni jastuk kreirao je ZF Lifetec, odjel tvrtke za pasivne sigurnosne sustave renomirane tvrtke koja je najpoznatija po svojim mjenjačima. U slučaju sudara, zračni jastuk aktivira se s vrha upravljača i širi se ispod gornjeg ruba upravljača prema vozaču. Dobavljač automobila kaže da ovaj novi dizajn ne ugrožava sigurnost i otvara nove mogućnosti za dizajn upravljača.

Prvi upravljač tvrtke ZF Lifetec s ovim novim zračnim jastukom sastoji se od jedne sjajne crne ploče koja se proteže preko njegovog središta. Ima besprijekoran, jednostavan dizajn, a kao i kod većine automobila, truba se i dalje aktivira pritiskom an njegovo središte. Automobilske tvrtke mogle bi unaprijediti ovaj koncept. Na primjer, na mjesto gdje je nekoć bio zračni jastuk, mogao bi se postaviti zaslon. ZF tvrdi da se njihov novi upravljač može kombinirati sa sustavom osjetljivim na silu koji otkriva drži li vozač sigurno volan ili ga samo dodiruje.

image

Novi ZF upravljač

ZF Lifetec

ZF nije otkrio je li njegov novi dizajn zračnog jastuka spreman za proizvodnju niti kada bi novi automobili mogli imati ovakve zračne jastuke. Sigurni smo da će automobilska industrija vrlo rado prihvatiti ovaj novi dizajn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 20:26