Samo se gledajte. Probajte.
 Getty Images/iStockphoto
Provjereno djeluje!

Svaki muškarac može se zaljubiti u 4 minute ako ga uspijete nagovoriti na ovaj mali eksperiment

Teorija profesora psihologije Arthura Arona stara više od dva desetljeća i danas "drži vodu".

Danas 74-godišnji psiholog, koji je karijeru posvetio znanosti ljubavi i zaljubljivanja (ako se to tako može reći), 1997. godine proveo je studiju u kojoj su potpuni neznanci trebali odgovoriti na 36 prethodno pripremljenih pitanja. Potom su, bez riječi, jedno drugo trebali gledati u oči pune 4 minute.

Što mislite, jesu li se uspjeli zaljubiti jedno u drugo? Da! Ne samo da su se zaljubili jedno u drugo, već su se neki parovi nakon samo šest mjeseci i vjenčali.


Intimno iskustvo

Teorija profesora psihologije Arthura Arona dokumentirana je iz više izvora i na YouTubeu. Za potrebe studije ovaj je znanstvenik pozvao parove koji su imali zadatak zagledati se u oči osobe koju prvi puta vide na 4 minute. Kako su sudionici reagirali? Najblaže rečeno - dirljivim izljevima emocija.

Te, toliko puta spominjane 4 minute, naime, grade vezu.

Naime, mi na taj način otkrivamo svoje osjećaje prema osobi koja sjedi nasuprot nas. Osjećamo emocije koje vode interesu i zaljubljivanju te takvo intimno iskustvo može probuditi strast i želju. Glavna ideja je da se dvoje ljudi moraju otvoriti i unaprijed željeti uspostaviti vezu. U protivnom ovako nešto neće uroditi plodom, odnosno zaljubljivanjem.

Ipak, ključan preduvijet za zaljubljivanje su odgovori na 36 pitanja. Kroz njih doznajemo puno stvari o strancu nasuprot nas, koliko često ne saznamo ni u nekoliko godina veze.

SVIH 36 PITANJA PRONAĐITE OVDJE!


Pitanja se odnose na sve sfere života - od pitanja o obitelji do omiljenog televizijskog programa. Prošlo je više od 20 godina od Aronova istraživanja, ali to ne mijenja činjenicu da se parovi koji testiraju ovu teoriju zaljubljuju, što samo pokazuje kako teorija zaljubljivanja od 4 minuta doista djeluje! I da, čak i kod muškaraca!


Pomaže i parovima u dugim vezama

Ako ste u dugoj vezi, probajte ovaj test sa svojim partnerom. Možete saznati nešto što ranije niste znali. Studija provedena na stvarnim parovima s dužim stažom može rezultirati boljim rezultatima. To je dobar način ne samo probudite osjećaje koji su možda s vremenom ostali negdje "zaključani", već i da osvježite emocije i romantiku. U svakodnevnom životu često zaboravljamo koliko je važan razgovor. Zato je vrijedno uzeti vrijeme kako bismo pokušali dati odgovore na pitanja koja je pripremio Arthur Aron.

Pogledajte ovaj zanimljiv video koji je na temelju Aronovih pitanja i sugestija snimio Glamour.

ČITAJTE I:

Nakon ovih 36 pitanja možete se zaljubiti i u potpunog stranca

Laži o ljubavi koje trebate zaboraviti

Postoji sedam oblika ljubavi... Koja je vaša?

Pa ti nemoj voljeti! Pet stvari koje ljubav čini našem tijelu

Volite li zaista ili vas je samo preplavio ludi osjećaj zaljubljenosti?

Svaka uspješna veza je uspješna iz istih razloga

Jeste li stvoreni jedno za drugo? Ovih 11 suptilnih znakova će vam to reći

Zaljubljeni ste? Evo što se događa u vašem tijelu

Jedna si od onih koju muškarci uvijek ostavljaju? Možda je u ovome problem

Linker
26. ožujak 2024 21:49