Ne shvaćajte život previše ozbiljno. Sretni parovi smiju se zajedno.

 SHUTTERSTOCK
Terapeuti istažili

Što zapravo funkcionira u spavaćoj sobi: 10 savjeta za najbolji seks

Kako biste otkrili što vašeg partnera pokreće u spavaćoj sobi, više ne trebate guglati "nevjerojatni seksualni položaji"

Za poticajni i zadovoljavajući seks važno je vrijeme, komunikacija i spontanost, kažu dr. Bea Jaffrey, klinička psihologinja i psihoterapeutkinja u Švicarskoj i Mary Jo Rapini, psihijatrica i seksualna terapeutkinja iz Houstona. Kako biste otkrili što vašeg partnera pokreće u spavaćoj sobi, više ne trebate guglati "nevjerojatni seksualni položaji", kažu terapeutkinje, koje su za Marie Claire podijelile savjete o tome što zapravo funkcionira u spavaćoj sobi.

1. Recite im što vas uzbuđuje

Istraživanja pokazuju da je bolja komunikacija ključ boljeg seksa. Komunicirati ono što vam se sviđa, a što ne sviđa, može biti poučno i informativno, bez obzira na to koliko mislite da se već poznajete.

2. Dajte im poticaj

Seksualno zadovoljstvo je veće među parovima koji su otkrili da su jedno drugom dali pozitivnu afirmaciju tijekom seksa i da su bili dovoljno otvoreni o neugodnim trenucima tijekom seksa."Ne shvaćajte život previše ozbiljno. Sretni parovi smiju se zajedno", kaže dr. Jaffrey.

3. Neka stvari budu spontane

Čak se i sjajan seks s vremenom pretvori u monoton ako je manje-više ista stara rutina. Dr. Jaffrey preporučuje promjenu vremena i mjesta kako bi se izbjeglo upadanje u kolotečinu. "Isprobajte nova mjesta za seks, možda na kauču, u automobilu ili na kuhinjskim pultovima? Ili što kažete na zadnji red kina? Ipak, budite oprezni, jer je seks ilegalan na javnim mjestima. Pokušajte igrati uloge... okupajte se zajedno. Budite inventivni, zabavite se."

4. Predigra bi trebala početi danima prije seksa

Stvaranje raspoloženja za seks od vitalnog je značaja, posebno za žene, i predigra bi trebala početi mnogo prije nego što seks uopće počne. Radi se o mentalnoj predigri koja se događa danima unaprijed. Pobrinite se da budete pažljivi prema svom partneru. Male geste i lijepi komentari značajni su za uspostavljanje pravog raspoloženja za seks.

5. Provedite vrijeme i sa sobom

Dobar seks zahtijeva da znate što volite u krevetu. Jedini način da u potpunosti razumijete svoj potencijal zadovoljstva je masturbiranje i istraživanje svog tijela. Masturbacija je zdrav oblik samoistraživanja i treba je poticati za sve ljude, pa i one u vezama. Istraživanja pokazuju da zbog masturbacije ne želite manje seksa, ona zapravo ima suprotan učinak. Pokušajte provesti najmanje dva dana u tjednu uživajući u vlastitom tijelu. To će poboljšati vaš seksualni život. Kada točno znate kako volite da vas dodiruju, možete bolje prenijeti svoje želje svom partneru.

6. Doživite orgazam prije penetracije

Važno je da ste potpuno, pravilno uzbuđeni. Kad se uzbudite, vagina se širi i smoči dok genitalno tkivo postaje preplavljeno krvlju. To pomaže da seks bude ugodan, a ne bolan ili neugodan. Budite sigurni da dajete dovoljno vremena i pažnje klitorisu. Ako je moguće, doživite orgazam prije penetracije. Žene najpouzdanije doživljavaju orgazme oralnim seksom ili seksualnom igračkom. Neka vaše zadovoljstvo bude prioritet.

7. Proširite svoj vokabular

Moć riječi se u spavaćoj sobi podcjenjuje, ali to može biti ozbiljan pojačivač raspoloženja. "Ono od čega moji klijenti imaju najviše koristi jest kada odu u knjižaru ili na internet i pronađu erotsku knjigu", kaže Rapini. Predlaže da parovi zajedno čitaju iz erotskih knjiga, pogotovo ako žele raditi na razvoju vokabulara "prljavog razgovora".

8. Eksperimentirajte s igračkama

Jedan od načina na koji Rapini savjetuje dugogodišnje parove o tome kako istražiti nepoznato kako bi poboljšali svoje seksualno iskustvo je pokušati zajedno kupovati seksi igračke - od vibratora, ulja za masažu do poveza preko očiju. Nemojte zanemariti ni glazbu kao pozadinski element. "Neka masaža bude dio vaše rutine i počnite se dodirivati. Mnogi će parovi početi osjećati kako im libido raste nakon što to učine", kaže Rapini.

9. Usredotočite se na kvalitetu, a ne na količinu

Ne postoji "prava količina" seksa koju biste trebali imati. Sve dok su oboje zadovoljni, odlično. Ne postoji jedno zlatno pravilo, a nedavna kanadska studija sugerira da više seksa ne znači i bolji seks te da se najsretniji parovi seksaju jednom tjedno. Dakle, usredotočite se na to koliko zadovoljstva vi i vaš partner doživljavate, a ne na to koliko često skačete u krevet.

10. Imajte empatiju jedni prema drugima

Često se podcjenjuje koliko je empatija važna kada je u pitanju seks. Empatija je briga i razumijevanje osjećaja druge osobe, a to je nevjerojatno važno u seksu jer kad osjetite da je vašem partneru zapravo stalo do vašeg zadovoljstva, i vi ćete se više baviti njegovim zadovoljstvom. Trebamo imati razumijevanja i ljubavi jedni prema drugima. Seks može biti zbunjujuć, neugodan, čudan i vrlo vruć. Napravite mjesta za svoje mnoge, mnoge osjećaje kako biste zajedno stvorili nevjerojatno erotsko iskustvo.

Linker
02. travanj 2024 23:06