Za vrijeme večere nemojte držati mobitel na stolu.
 Foto: Istock
A gdje je nestala strast

'Sitnice' koje će ubiti svaku romantiku u vezi

Rutina itekako može ubiti svaku romantiku. I dok je odlično da se pored partnera osjećate opušteno, neće vam škoditi da stvari malo začinite.

Faza 'medenog mjeseca' ne traje zauvijek, ali to ne znači da se romantika i nakon godina veze mora izgubiti.

Kako je zadržati? Stručnjaci naglašavaju kako se najviše pažnje treba usmjeriti na male, svakodnevne navike koje itekako utječu na romantiku u dugim vezama. To ne znači da si ne smijete dopustiti opuštenost, već samo morate malo više pažnje obratiti na određena ponašanja koja mogu dovesti do toga da zapnete u dosadnoj i nezanimljivoj vezi.

Rutina itekako može ubiti svaku romantiku. I dok je odlično da se pored partnera osjećate opušteno, neće vam škoditi da stvari malo začinite.

Donosimo 7 navika koje, kažu stručnjaci, mogu utjecati na romantiku u vašoj vezi.

Zalijepljenost za mobitel

Izašli ste na romantičnu večeru ili na čašu vina te umjesto da se posvetite jedan drugome, razgovarate i šalite se, vi 'skrolate' po društvenim mrežama, objavljujete fotke netom pristigle hrane, igrate igricu… Povezanost 0 bodova, povezanost je ovdje jedino na WIFI. Nemojte da vam mobitel upravlja životom, budite prisutni i uživajte u zajedničkim trenucima.

Vrlo lako se može dogoditi da vam ovo pređe u naviku i da mislite kako kvalitetno provodite vrijeme zajedno, a zapravo vrijeme provodite gledajući u ekran i povremeno komentirajući viđeno.

Nesigurnost

Ako niste sigurni što vaš partner osjeća i bojite se da on razmišlja o prekidu, onda je teško zadržati romantiku. No osjećaj da će vas ostaviti ne znači da će se to i dogoditi. Nesigurnost u vezi na duge staze neće donijeti ništa pozitivno.

Ako imate neke sumnje, riješite ih, jer konstantno življenje u strahu da ćete ostati sami, dovest će upravo do toga.

Male svađe

Ne pokušavajte preodgojiti svoju drugu polovicu. Ako ga volite, volite ga s manama i vrlinama. Urlanjem na svaku sitnicu, nećete postići željeni efekt.

Naravno, da bez sitnih rasprava ne možemo, ali previše sitnih svađa mogu se lako pretvoriti u jednu veliku. Birajte pametno svoje bitke i nemojte skakati da svaku glupost.

Potreba da sve riješite i analizirate

Sjajno je imati redovitu i otvorenu komunikaciju s partnerom, ali svaka sitnica zaista ne treba proći kroz ozbiljnu i analitičku raspravu. Sati i sati razglabanja oko stvari kojih se za 5 dana nećete sjećati, samo će vas iscrpiti, a i lako dovesti do nepotrebne svađe.

Foto: Istock
Rutina je ubojica romantike. Znate li joj se oduprijeti?

Samo pričate o poslu

Naravno da ćete pričati o problemima na poslu, ali ako primijetite da većinu zajedničkog vremena provodite žaleći se samo na posao, možda je vrijeme da promijenite temu. Stres koji imate na poslu, donosite doma i umjesto da se tada opustite vi se još više iznervirate.

Otvorite dušu na 10-20 minuta i onda se radije posvetite jedan drugome. Mogućnosti su beskonačne. Opuštajuća masaža, topla kupka, seks, zajedničko kuhanje, slušanje starih ploča, gledanje omiljene serije…

Zaboravljate na poljubac

Možda se čini kao sitnica, ali poljubac prije izlaska iz stana može, kažu stručnjaci, učinit će veliku razliku. Zbog užurbanosti lako možemo zaboraviti na ovu 'sitnicu'. Ali, poljubac itekako povezuje, a osim toga stimulira mozak i tijelo.

On također gradi put prema intimnosti, a to radi namjerno i strastveno. Poljubac je najdublja vrsta ljudske komunikacije i uređaj koji održava ljubavne odnose.

Stalno ste zajedno

Ako želite strast, ne morate stalno biti zajedno. Zahtijevanje stalne pozornosti, kao i ekstremna ljubomora su otrovi za romantiku. Neki ljudi se plaše dati svom partneru slobodu i samostalnost. To se najčešće događa zbog nedostatka povjerenja i nesigurnost da će on, ako mu date prostora, odlučiti da više ne želi biti s vama.

Vaša ljubomora i nesigurnosti narušit će odnos. Ako on vama daje prostora i ne zove vas 50 puta kad ste vani s frendicama, zašto biste mu vi to htjeli prirediti? To je čisti odraz nepoštovanja, zar ne?!

Linker
18. travanj 2024 21:44