SHUTTERSTOCK
kad nije to to

Kad intuicija kaže ne, a vi kažete da! Znakovi upozorenja da ipak nije za vas

Ponekad nakon mjeseci, godina pa i desetljeća veze, tinja osjećaj da taj partner zapravo uopće nije onaj pravi

Kad je riječ o odnosima, postoje ljudi koji slušaju vlastitu intuiciju. Obično navode kako su imali neobičan osjećaj u trbuhu zbog kojeg se nisu upustili u neku vezu. Isto tako, postoje i oni koji jednostavno ignoriraju osjećaj u trbuhu, misleći da stvaraju pretpostavke koje nisu istinite.

Za nikog nije pošteno da bude s nekim tko mu oduzima mir; veza je stvar razumijevanja i uzajamne zaštite. Ako jedno od vas (ili oboje) počne ‘slabiti‘, ljubav se lako može transformirati iz predivnog osjećaja u mučenje. Zato je važno na vrijeme prepoznati stvari koje vas povrjeđuju (iako ponekad toga niste svjesni) i stati tome na kraj.


Zajedno ste kako se ne biste osjećali usamljeno

Jeste se ikad našli u situaciji da ste s nekim toliko dugo, da se bojite da nećete moći funkcionirati bez njega. Ako to jedini razlog zašto ste još u vezi, prekinite. Dok ne naučite voljeti sami sebe, kažu psiholozi, nećete ni nikoga drugog moći u potpunosti voljeti.

Partner vam je najgori kritičar

Kad uđete u vezu, vaš partner vam treba biti prijatelj koji će vas podržati u svakoj teškoj situaciji u kojoj se nađete. Ako vas umjesto toga zlonamjerno kritizira, te nema nimalo razumijevanja očito nešto ne štima.

Nemate sličan smisao za humor

Svijet može vrlo brzo postati jedno tužno mjesto, ako pored sebe imate partnera s kojim se ne možete smijati. To, naravno ne znači da se valjate po podu nakon svake izgovorene rečenice, no nije zdravo biti s nekim tko je uvijek namrgođen i kojemu gotovo ništa ne može izmamiti osmijeh na lice.

Zaljubili ste se u fantaziju

Možda ste i prije početka veza idealizirali tu osobu. Zamišljali ste ga kao dobrog, pažljivog i kao nekog tko bi učinio sve za vas. No, kad ste zaista započeli vezu, brzo ste uvidjeli da je ona miljama daleko od fantazije. No, to ne želite priznati. Ovakvo ‘mazanje očiju‘ dovest će vas samo do dubljeg povrjeđivanja, stoga je možda vrijeme da skinite taj povez s očiju i zapitate si da li je vaš odnos zaista onakav o kakvom ste maštali.

Djela se ne podudaraju s riječima

Iako vam govori da vas voli, njegova djela to ne pokazuju. Najlakše je izgovoriti te dvije riječi, no ako uz to ne ide ni pažnja, nježnost, poštovanje i razumijevanje, ‘volim te‘ vam ne znači puno. Čak i kad ga pitate ‘da li je sve u redu‘, on kaže ‘ok‘ ne želeći ulaziti u bilo kakve rasprave.

Imate udaljene i različite osobne ciljeve

Vi biste htjeli dijete, a on ne. On bi se htio preseliti u drugu zemlju u potrazi za boljom karijerom, no vi na to niste spremni. Primjera ima mnogo. Mnogi se vrlo lako kompromisom mogu riješiti, no kad su vam ciljevi i želje potpuno različiti, jedino što ćete priuštiti jedan drugome je nažalost bol.

Pored njega se osjećate nesigurno

Umjesto da se pored njega osjećate zadovoljno i puni samopouzdanja, vi ste tjeskobni i nesigurni kad god mu trebate priopćiti neku svoju odluku ili jednostavno želite iznijeti svoje stavove i mišljenja. Zbog straha što će on misliti ili reći o vama, te stvari mu radije prešutite. I gdje je tu sreća?

Linker
06. ožujak 2024 07:19