SHUTTERSTOCK
to nije ljubav

Ako ih se klonite, bit ćete sretniji... Pet najvećih laži o ljubavi koje bismo što prije trebali zaboraviti

Ljubav, ta nepobjediva sila koja nas ispunjava nesputanom energijom, tajanstvena je koliko i snažna. Svatko od nas je definira na drugi način, no ona ne bi trebala boljeti, biti komplicirana, niti teška


Život bez ljubavi je bez prave radosti i svi ju trebamo, koliko god neki tvrdili da je nevažna. Kaže se da ljubav pokreće svijet. Psiholozi tvrde da je potreba da budemo voljeni primarna ljudska emocionalna potreba i da predstavlja pogonsku snagu društva.

Ipak, postoje stereotipi koji nas uče krivo o ljubavi. Ako ih se klonite, bit ćete sretniji.

1. Ljubav boli

Ako boli, nije ljubav. Ljubav je naš lijek, ona nam daje snagu i samopouzdanje. Tko nam čini loše pod izlikom ljubavi nas ne voli. Ljubav bi trebala donositi smiraj, vjeru u bolje sutra, vratiti nas na noge kad smo bačeni na koljena, a ne nas pribiti još bliže zemlji.

2. Ljubomora je ljubav

'On te toliko voli da te ne može pustiti ni sekunde', ovo je još jedna strašna zabluda. Ljubav daje slobodu. Ljubav ne guši. Mudraci kažu da te onaj koji te drži za ruku i ne ispušta ne voli više od drugih nego je u strahu da te ne izgubi.

image
SHUTTERSTOCK

3. Ljubav je slijepa

Neki kažu da partnera toliko slijepo vole da ne vide njegove mane. Onaj tko iskreno voli poznaje tuđe mane i prihvaća ih.


4. Ljubav je komplicirana

Baš suprotno. Ljubav je potpuno jednostavna i laka. Ako vam ljubav donosi bol ili zahtijeva svakodnevne muke i odricanja nešto je krivo. Prava ljubav je nježna i tolerantna, ona donosi radost, a ne muku.


5. Ljubav ima rok trajanja

Netko je pobrkao ljubav sa strašću. Strast može tinjati godinama, ali najčešće ima neki rok trajanja. Psiholozi kažu da zaljubljenost traje tri godine, ali to opet nije ljubav. Ljubav se ne može pokvariti. Ona se samo mijenja, ali ne prolazi. Prave ljubavi traju zauvijek. Ljubav koja umire nije ni bila ljubav.

Linker
17. travanj 2024 09:16