Alexander Skarsgård

 FOTOGRAFIJE: SUPPLIED BY LMKMEDIA/LANDMARK/PROFIMEDIA SUPPLIED BY LMKMEDIA/LANDMARK/PROFIMEDIA
Intenzivne pripreme

Pripreme za ‘Sjevernjaka‘: Kako je Alexander Skarsgård ušao u formu za ulogu vikinga?

Švedski glumac igra vikinga koji pokušava osvetiti očevu smrt. Alexander se za ovu ulogu intenzivno pripremao


Ako ste pogledali Sjevernjaka ili vidjeli najavu za ovaj filmski spektakl, sigurno vam je za oko zapeo Alexander Skarsgård. Švedski glumac igra vikinga koji pokušava osvetiti očevu smrt, a njegovi trbušni mišići i bicepsi malo koga su ostavili ravnodušnima. Alexander u ovom filmu zaista ostavlja dojam da se njemu ne želite zamjeriti. Međutim, put do te figure bio je naporan, a uključivao je intenzivne treninge s utezima i unos 3700 kalorija na dan.

Ovaj 45-godišnji glumac nabio je više od 10 kilograma mišića, a u tome mu je pomogao trener Magnus Lygdbäck koji ga je svojevremeno pripremio i za ulogu Tarzana.

- On je mršavi frajer koji voli trčati. Obično ne ide u teretanu. Kroz trčanje je stvorio veliki kapacitet pluća, ali baš i ne diže utege. No, to znači da mogu napraviti veću promjenu kada počnem raditi s nekim poput njega - rekao je Lygdbäck za Entertainment Weekly.


Kako su izgledali njegovi treninzi?

Trener Lygdbäck za glumca je sastavio plan za šest treninga tjedno, po jedan sat dnevno.

- Moji klijenti nikad ne treniraju duže od sat vremena jer ono što se ne dogodi u prvom satu neće se dogoditi u drugom satu u teretani. Sve što radite nakon prvog sata je samo da mučenje tijela. Dakle, jedan sat dnevno, šest dana u tjednu. Tijekom snimanja pet dana u tjednu - objasnio je trener.

Dodaje kako su se Alexanderovi treninzi sastojali od pliometrijskih vježbi, utega i vježbi otpora. Uključio je i vježbe puzanja i bacanja kako bi Skarsgård bio spreman za scene u kojima bi se penjao po zidovima te bacao koplja i sjekire.

- Znali smo da će se Alex puno kretati, od trčanja do bacanja sjekire, pa smo puno pažnje posvetili ramenima i kukovima. Puno smo radili na zagrijavanju njegovih ramena i kukova, a onda je slijedio prilično intenzivan trening snage - rekao je trener.

Magnus je podijelio treninge na četiri segmenta, što znači da je glumac svaki dan radio različitu skupinu mišića. Primjerice, jedan dan radio ruke, drugi noge, itd. Nakon četiri dan krenuo bi ispočetka.



Kako je izgledala prehrana švedskog glumca?

Uz treninge, Lygdbäck je savjetovao Skarsgårda kako da se hrani i natjerao ga da jede oko 3700 kalorija dnevno kako bi izgradio što više mišićne mase. Alexander bi jeo pet puta dnevno, u razmaku od dva do tri sata kako bi održao energiju te kako bi mu metabolizam bio brz. Svaki obrok bi uključivao proteine, povrće i ugljikohidrate ili masti.

Međutim, trener bi mu je dopuštao i obroke koji nisu na planu prehrane.

- Za mene je najbolja opcija 17 od 20 obroka prema planu prehrane, a 3 od 20 prema vlastitim željama - rekao je Magnus.

Dodaje da su se na jelovniku našli janjetina, piletina, puno ribe, kvinoja, ječam, pir, krumpir, čak i tjestenina. Naravno, uz sve to je bilo puno povrća.

Trener je otkrio kako je glumac obično imao cheat meal tijekom snimanja filma, a to su obično bile ogromne količine hrane s s finim predjelima i čašom vina.

- Jednom smo tijekom pandemije zapeli u njegovoj kući u Belfastu. Popili bismo čašu vina, gledali nogomet i kuhali satima - prisjeća se Magnus.

Lygdbäck je naglasio da je Skarsgård bio "klijent iz snova".

- Nikad se ne žali. Marljiv je radnik. Učinit će sve što je potrebno. Ulaže dodatni rad, dodatna ponavljanja. Jest će ono što mu kažete da jede - zaključio je trener.

Linker
18. travanj 2024 18:55