Kako doći do top forme?

 SHUTTERSTOCK
krećemo

Isprobajte najbolji trening za sagorijevanje masti, troši više nego trčanje

Trening snage za cijelo tijelo trebao bi vam biti na pameti ako vam je cilj izgubiti masnoću

Ako želite izgubiti kilograme, sigurni smo da tražite brze rezultate. To za mnoge ljude znači da će početi više trčati jer se to čini kao savršeno dobar oblik tjelovježbe za sagorijevanje kalorija i topljenje tvrdoglave tjelesne masnoće. Međutim, razmislite još jednom. Naime, trebali biste se više fokusirati na vježbe snage.

Trening snage za cijelo tijelo trebao bi vam biti na pameti ako vam je cilj izgubiti masnoću. To je zato što takve troše više kalorija od trčanja ili kardija, a pomažu i u oblikovanju čistih mišića te daju vašem metabolizmu potreban poticaj. Vaše vježbe snage trebale bi se većinom sastojati od složenih pokreta jer ciljaju na više mišićnih skupina i ubrzat će proces sagorijevanja kalorija.

Mi smo za vaš pronašli vježbe koje će vam pomoći da potrošite najviše kalorija.


Čučnjevi s bučicama

Započnite vježbanje tako što ćete napraviti čučnjeve s bučicama. Stanite uspravno, a bučice držite na ramenima, ali ako želite više naprezanja možete i ispred prsa ili iznad glave. Pobrinite se da vaša jezgra ostane zategnuta i polako savijajte koljena dok ne dođete u sjedeći položaj. Važno je da vam kvadricepsi budu paralelni s podom. Ostanite u ovom položaju nekoliko sekundi pa se polako vraćajte u uspravni. Izvedite tri serije po 10 ponavljanja.

image
SHUTTERSTOCK



Povlačenje s neutralnim hvatom

Sljedeće, prijeđimo na povlačenja s neutralnim hvatom. S dlanovima okrenutim jedan prema drugome, uhvatite nastavak za uski paralelni hvat na spravi za povlačenje. Samo se malo nagnite unatrag dok povlačite ručku prema prsnoj kosti, stisnite leđa, ruke i jezgru dok to radite. Pružite lagani otpor dok se vraćate u početni položaj da se ne istegnete do kraja. Izvedite tri serije po 10 ponavljanja.

image
SHUTTERSTOCK



Bugarski čučnjevi

Ovu vježbu započinjete stojeći. Oslonite jednu nogu na klupu za vježbanje, kauč ili stolicu iza vas, a drugom iskoračite jedan metar prema naprijed. Držite bučice uz tijelo, a onda spustite svoje tijelo ravno prema dolje, kontrolirajući pokrete, tako da vaše stražnje koljeno gotovo dodiruje pod, a prednje koljeno je u trkačkom iskoraku. Upotrijebite snagu kvadricepsa i stražnjice da se ponovno vratite u početni položaj. Izvedite tri serije po 10 ponavljanja za svaku nogu.

image
SHUTTERSTOCK



Sklekovi s bučicama

Za ovu vježbu postavite par bučica ispod sebe, odnosno oslonite se na njih. Stopala stavite na stabilnu površinu, a neka vaša jezgra bude zategnuta, kukovi i prsa visoko. Zatim polako spuštajte prsa dok ne budu centimetar ili dva iznad poda. Zatim se rukama odgurnite natrag u početni položaj. Izvedite tri serije od 10 do 15 ponavljanja.

image
SHUTTERSTOCK



Zračni bicikl

Ovu spravu ćete voljeti i mrziti. Voljeti jer će vam pomoći u postizanju rezultata, a mrziti jer neće biti lako. Pronađite zračni bicikl u svojoj teretani, skočite na njega i krenite. Napravite intervalni trening u kojem ćete "voziti" punom snagom od 10 do 15 sekundi, a zatim nižim intenzitetom 30 do 40 sekundi. Ponavljajte 10 do 15 minuta.

image
SHUTTERSTOCK
Linker
14. travanj 2024 04:32