SHUTTERSTOCK
dežurna ordinacija

Čajevi koji mogu pomoći kod cista na jajnicima

Kopriva, šipak i zlatnica korisni su za laganu detoksikaciju i bolju prokrvljenost

Može li mi neki čaj pomoći protiv cista na jajnicima? Imam ih nekoliko na jednom jajniku i svaka je veličine 3 cm. Kažu da još nije za operaciju. Imam 63 godine.

  • Marija L., Zabok


Odgovara dr. Ksenija Krajina Pokupec, fitoterapeut:

Za ciste na jajnicima pomažu određene biljke, od konopljike, stolisnika, zdravca, vrkute, nevena do timijana i marulje. Trebala bih znati i profil vaših hormona da vidim imate li još uvijek višak estrogena i manjak progesterona. S obzirom na vaše godine to ovako mogu samo pretpostaviti. Trebala bih vam pripremiti čaj i kapi da povisimo progesteron i smanjimo ciste te spriječimo stvaranje novih.

Kopriva, šipak i zlatnica korisni su za laganu detoksikaciju i bolju prokrvljenost. Dnevno se pije litra čaja uz 100 kapi tinkture koja se dodaje u čaj. U donji dio trbuha lagano se umasira krema ili ulje na bazi čempresa, bora, nevena i lavandina kojim pojačavamo i lokalno djelovanje na ciste na jajnicima, upale i priraslice.


Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
05. ožujak 2024 20:01