Blake Lively

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
izvedivo

Tajna vitke linije Blake Lively je prehrana po metodi 80/20! Odlična vijest je da nema odricanja od slatkiša

Iako Blake odlično izgleda već godinama, obožava jesti i ne odriče se omiljenih slastica

Upoznali smo je kao Serenu Van Der Woodsen u seriji Tračerica, no kako vrijeme odmiče, čini nam se da Blake Lively (34) nema ništa zajedničkog s razmaženom bogatašicom. Osim što možda obje s vremena na vrijeme uživaju u slatkišima i odlično izgledaju. Iako Blake ima zavidnu liniju, ona obožava jesti. Jednom prilikom je nagovorila supruga Ryana Reynoldsa da za nju prokrijumčari pitu od jabuka preko granice. Uz to, na Instagramu redovito otkriva svoje kulinarske sposobnosti.

Međutim, kako onda ostaje u tako odličnoj formi nakon što je rodila troje djece? Mi imamo odgovor.

image
FOTOGRAFIJE: JAMIE MCCARTHY AFP


Koja je tajna njezinog odličnog izgleda?

Trener joj je Don Saladino, kao i brojnim drugim zvijezdama, i on je potiče da jede nutritivno bogatu hranu. To znači da jede puno organske hrane, a balansirani obroci sadrže proteine, povrće, voće, škrob i zdrave masnoće.

No, američka zvijezda se ne odriče užitaka. Stoga je Saladino za nju osmislio programa 80/20, što znači da 80% vremena jede prema planu prehrane, a 20% vremena ima pravo ugoditi svojim žudnjama za slatkom i prerađenom hranom.

Saladino je rekao za E! News kako Blake izuzetno posvećena i vježbanju i prehrani, a to nas ne čudi jer već godinama izgleda odlično.




Doručak

Prvi obrok u danu je izuzetno važan za glumicu. Njezin dan započinje čašom vode.

- Na početku dana prioritet je hidratacija, konzumacija hrane bogate nutrijentima, kako bi se uravnotežila razina šećera u krvi, ali ne uskraćuje si ono što voli - rekao je Saladino za Cosmo.

S obzirom na to da prati što joj trener preporučuje, obično jede jaja pečena u kokosovom ulju, svježe povrće i zobene pahuljice bez glutena. Ako joj to nije dovoljno, pojest će i voće. Voće i povrće koje jede obično je svježe.

- Ona i Ryan uživaju u kupovini na tržnici te jako paze na ono što će unijeti u svoje tijelo - istaknuo je Saladino.

Čini se da glumica obožava jaja jer je i za Vogue otkrila da joj je najdraži doručak jaja Benedict.




Ručak

Za ručak odabire proteine, povrće i ugljikohidrate. Tipičan ručak za Blake sadrži piletinu ili ribu, salatu i batat.

Saladino navodi da su ugljikohidrati poput batata i voća izuzetno hranjivi, a i pomažu održati sitost.

Batat je odlična namirnica koja će vas dugo držati sitima, ne samo to, ima odlične zdravstvene benefite. Pomaže regulaciju šećera u krvi, čuva zdravlje jetre, a uz to njezine aktivne tvari djeluju kao antioksidansi. Jedući batate Blake si osigurava dovoljno vlakana važnih za dobru probavu.

Isto tako, Saladino objašnjava da je važno unijeti zdrave masnoće pa Blake redovito dodaje maslinovo ulje, orašaste plodove i avokadu u svoj ručak.



Večera

Za američku glumicu, večera je slična ručku, jedina je razlika drugačiji izvor proteina. Ako je ručala piletinu, večerat će ribu, i obrnuto. Možda će zamijeniti svježu salatu s kuhanim povrćem te će unijeti malu porciju riže. Saladino je otkrio da glumica obožava kuhati i da nema privatnog kuhara pa redovito priprema svoje recepte. S obzirom na to da smo na njezinom Instagramu vidjeli svakakva jela, to nas nimalo ne čudi.

Ako se pak odluči počastiti za večeru, ima nekoliko omiljenih jela. Obožava pappardelle (vrsta tjestenine) s tartufima i jednom prilikom je rekla da se nikad neće zasititi ovog jela. Uz to, redovito se zna počastiti hranom koja sadrži otopljeni sir.


A međuobroci?

Baš i ne jede između obroka, ali uživa u pripremi i konzumaciji nekoliko deserata. Najdraži joj je čokoladni souffle, a priznala je da će se probuditi nedjeljom u četiri ujutro kako bi ispekla kolače. Isto tako, cupcake je slastica kojoj ponekad ne može odoljeti.

Linker
19. travanj 2024 23:02