Odvažite se

 Instagram
Tako šik

Ova frizura je klasik s razlogom, a odgovara svima - bez obzira na oblik lica!

Francuski bob odražava onu francusku bezbrižnu osobnost, ali morate se pripremiti na kratko šišanje

Ako niste znali, francuski bob se vratio. Zapravo, nismo sigurni ni da je ikad izašao iz mode jer je ta frizura klasik s razlogom. Ono što nas posebno oduševljava je to što pristaje svima, bez obzira na oblik lica.



Što je francuski bob?

Ova frizura održava onu francusku bezbrižnu osobnost jer kosu režete točno ispod ušiju i iznad brade. Stil potječe od francuskih glumica iz 20-ih, a obično su je kombinirali s beretkom. Od tada je francuski bob postao univerzalni ambasador jednostavnog pariškog stila. Često se nosi sa šiškama, a rez je obično tup na vrhovima.

Budimo iskreni, šišanje kose iznad razine brade zvuči primamljivo, ali i riskantno. Ali koliko ste centimetara kose doista spremni žrtvovati za frizuru? Ako se brinete hoće li vam zaista pristajati tako drastičan stil, imate sreće: moguće je učiniti da francuski bob izgleda dobro na bilo kojem obliku lica.


Kakav francuski bob odabrati?

Stilist Carl Gambrell preporučuje ovu frizuru i onima s ovalnim ili četvrtastim oblicima lica, jer pomaže privući pozornost na jagodice bez naglašavanja čeljusti.

- Sve svodi na to da znamo točnu duljinu i trebamo li slojevito šišanje - rekao je.

- Ako imate ovalni oblik lica, bilo koja bob frizura može vam odgovarati tako da je kombinirate sa razdjeljkom sa strane jer to stvara eleganciju i uravnotežuje ovalni oblik - rekao je frizer Gökhan Vayni.

Dodaje kako takav bob odgovara i onima s okruglim licima jer prirodno izdužuje. Za one s četvrtastim licima, Gökhan kaže da je bob do brade s puno slojeva odličan izbor.

- Pomaže privući pozornost na vaše jagodice bez previše naglašavanja čeljusti - navodi.

Konačno, ako imate srcoliko lice, Gökhan ističe da tada francuski bob najbolje pristaje sa šiškama srednje dužine i uglađenim slojevima s potiljka.

- Ovo će vam omekšati bradu i istaknuti jagodice - zaključio je.

Ako se ne bojite šišanja duge kose, odmah nazovite svog frizera. Nećete se pokajati!

Linker
14. travanj 2024 15:24