TOMISLAV TOMAŠEVIĆ

‘Zagreb je u ovoj godini dobio četiri dječja vrtića‘

Uz izgradnju i dogradnju vrtića, u proteklom razdoblju znatna sredstva uložena su i u poboljšanje uvjeta rada u vrtićima

Danijela Dolenec i Tomislav Tomašević

 Ranko Šuvar/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je u ponedjeljak dječji vrtić u Odranskom Obrežu, naglasivši da su u ovoj godini otvorili ukupno četiri nova vrtića, a sljedeće ih planiraju otvoriti još deset.

“Kao što smo i najavljivali, ove smo godine otvorili četiri nova vrtića, a sljedeće planiramo otvoriti još deset", istaknuo je gradonačelnik Tomašević.

Rekao je da je novootvoreni vrtić u Odranskom Obrežu jedan od projekata koje je prošla uprava obećavala dugi niz godina i izuzetno ga veseli što su taj vrtić napokon i otvorili.

Danas je otvoren i vrtić i u Sesvetskoj Selnici, te u Kašini u svibnju i Sesvetama u studenome.

Uz izgradnju i dogradnju vrtića, u proteklom razdoblju znatna sredstva uložena su i u poboljšanje uvjeta rada u vrtićima - od plaća i drugih materijalnih prava do zapošljavanja odgojitelja na neodređeno i ekipiranja jasličkih skupina pomoćnim njegovateljima, rekao je Tomašević.

"Predani smo cilju univerzalne dostupnosti vrtića", poručila je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, najavivši da će od drugog polugodišta početi s radom škola u Kupinečkom Kraljevcu, a u planu je rekonstrukcija i dogradnja škole u Dragonošcu i dogradnja sportske dvorane s proširenjem škole Stjepana Bencekovića.

Dolenec je dodala kako se projekti pripremaju za EU sufinanciranje kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO).

Istaknula je da su u posljednje vrijeme napravljeni važni iskoraci na odgojno-obrazovnoj infrastrukturi.

Novi vrtić u Odranskom Obrežu djelovat će kao područni objekt Dječjeg vrtića Botinec, za 50-ak djece, a vrtić u Sesvetskoj Selnici je sličnog kapaciteta, također za tri skupine djece.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Botinec Marijana Pernar istaknula je da je vrtić uređen po najnovijim standardima kvalitete za boravak djece u vrtiću.

Zamjenik gradonačelnika Luka Koralet dodao je da je na katu vrtića izgrađen prostor koji će koristiti i lokalna zajednica za razne sadržaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 17:55