RUŠIO IM TRANSPARENTE

Umalo izbio incident ispred središnjice HDZ-a, zaštitar se sukobio s prosvjednicima, stigla i policija: Pogledajte video

Već tri dana članovi udruge Veronika Vere hodaju Zagrebom i traže, kako kažu, pravdu za žrtve pravosudnog sustava
 Damjan Tadic/Cropix

Iako se preko društvenih mreža najavljivao masovni prosvjed, na kraju se danas oko podneva pred zgradom DORH-a u Gajevoj ulici skupilo tek nekoliko članova udruge Veronika Vere. Poruke općenite naravi izražavale su frustraciju prema vladajućima, a prosvjed je za svaki slučaj osiguravala policija.

Riječ je o trećem danu prosvjednih šetnji članova udruge koji tvrde da žele pomoći i zaštititi žrtve pravosuđa. Danas su zbog toga tražili smjenu Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek.

image
Damjan Tadic/Cropix

-Mi smo istraživali kako se kriminalne radnje događaju, došli smo do podatka da je 95 posto presuda nezakonito. Svi prebacuju odgovor na nekoga drugoga, za stvari koje se u Europi ili na Zapadu automatski podnosi ostavka,, ovdje kod nas se krivnja prebacuje i slučaj zataškava, rekao je glasnogovornik udruge Veronike Vere, Damir Rešetar.

Iako među okupljenima nije bilo mnogo građana, prosvjed je na kraju umalo završio incidentom. Nakon što su prosvjednici od DORH-a otišli do Vrhovnog suda na kraju su završili ispred sjedišta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma. Tamo ih je na ulazu dočekao zaštitar, a kad su okupljeni pokušali prisloniti svoje transparente uz zgradu on ih je porušio nogom.

Započela je svađa koja je prerasla u naguravanje, ali onda je reagirala policija.

image
Damjan Tadic/Cropix

Ogorčene prosvjednike razbjesnilo je što policija brani zaštitara ali kad su ga policajci zamolili da uđe u zgradu stvar se smirila.

U znak podrške policajcu koji odvodi zaštitara u unutarnje prostorije zgrade, među članovima prosvjeda se prolomio pljesak odobrenja pa su se i razišli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:32