BRDO SMEĆA

Stanovnici Jaruna u nevjerici nakon izjava Tomaševića: ‘Plastika se redovito odvozi? Da, pogledajte...‘

Stanari su poslali više e-mailova i pokušali telefonskim putem potaknuti gradske vlasti da organiziraju odvoz. No, nikakve reakcije do danas nema

Smeće u Zagrebu

 /Snimio čitatelj

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević jučer je u emisiji Nedjeljom u 2, govoreći o problemima Grada Zagreba, izjavio kako se plastika počela odvoziti učestalije, da se više ne odvozi jednom u dva tjedna nego jednom tjedno.

Međutim, situacija na terenu ne samo da ne podupire tu izjavu nego je demantira.

Na lokaciji u Ulici Antuna Stipančića 17-19, a to je samo jedna u nizu, plastika nije odvezena niti jednom tijekom rujna. Kad su žuti kontejneri posljednji put ispražnjeni teško je reći. No, dva kontejnera za plastiku na spomenutoj lokaciji bila su puna i spremna za odvoz već prije dva tjedna, 4. rujna, što znači da već neko vrijeme prije toga nije bilo odvoza.

image

Smeće u Zagrebu

/Snimio čitatelj
image

Smeće u Zagrebu

/Snimio čitatelj
image

Smeće u Zagrebu

/Snimio čitatelj

A u međuvremenu su stanari koji vrijedno odvajaju otpad za recikliranje, kontejneri za miješani otpad su praktično prazni, odložili još hrpu plastike i drugog otpada podobnog za recikliranje, tako da je nastala poveća hrpa koju i dalje nitko ne odvozi.

Do 17. rujna, kada je gradonačelnik gostovao na HTV-u, stanari su poslali više e-mailova i pokušali telefonskim putem potaknuti gradske vlasti da organiziraju odvoz. No, nikakve reakcije do danas nema. Naravno, u međuvremenu se počeo širiti i nesnosan smrad. A sljedeći redovni odvoz je tek za tjedan dana. Ako ga i tada bude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:08