JUTARNJI NA TERENU

Redare koji su trebali preplaviti grad nismo sreli niti jednom: Samo je jedan ljutiti stanar nosio ZG vrećicu...

Provjerili smo stanje u Petrinjskoj i Palmotićevoj ulici u razdoblju od 21 do 22 sata nakon čega je trebao početi odvoz
 Vanesa Pandzic/Cropix

S današnjim danom stupio je na snagu novi model odlaganja otpada u gradu Zagrebu. Stanovnici u centru, koji nisu uspjeli kante staviti unutar zgrade, dužni su smeće iznositi između 20 i 22 sata u za to predviđenim ZG vrećicama. Sve kante su do sada trebale biti uklonjene s javnih površina, a otpad bi se trebao odlagati u spremnike na zelenim otocima. Provjerili smo stanje u Petrinjskoj i Palmotićevoj ulici u razdoblju od 21 do 22 sata nakon čega je trebao početi odvoz.

Unatoč najavama o micanju kanti i oštrim kaznama za one koji ih ne maknu, Petrinjsku krasi čak 106 kanti miješanog otpada, papira i biootpada, dok su vrećice s plastikom uglavnom naslonjene na njih. Iako je duga 800 metara, duž cijele ulice zatekli smo samo sedam plavih ZG vrećica, od čega su dvije virile iz kante miješanog komunalnog otpada.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix

Ispred zgrade na adresi Petrinjska 20, u kojoj se nalazi i Odjel za javni red PU Zagrebačke, zatekli smo dvije kante za odlaganje miješanog komunalnog otpada.

U Palmotićevoj ulici nije ništa bolja situacija. U svojih 850 metara ima dvadeset i tri kante, te pet ZG vrećica pripremljenih za odvoz. Osim njih, vidjeli smo odložen glomazni otpad i šutu. Vrećica koje smo vidjeli prolazeći ulicama, bile su veličine 10 ili 20 litara.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix

Redare koji su trebali preplaviti grad i kontrolirati odlaganje otpada, u razdoblju od 21 do 22 sata nismo sreli niti jednom na ruti kojom smo prolazili. U trenutku našeg prolaženja, samo je jedan stanar vidno ljutit nosio svoju ZG vrećicu, komentirajući kako je očito jedini koji ju je iznio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:34