NEVIĐENI KAOS

Pripremite se na gužve i to do nove školske godine! Kreće nova faza obnove Jadranskog mosta, evo obilaznih pravca

Prva faza radova trajat će šest mjeseci i za to vrijeme će biti otežano prometovanje mostom, priopćeno je iz Grada

Gužve na Jadranskom mostu, radovi

 Cropix, Grad Zagreb/

Grad Zagreb je objavio da sutra počinje sljedeća faza obnove Jadranskog mosta i nova regulacija prometa. Prva faza radova trajat će šest mjeseci, a za to će vrijeme prometovanje mostom biti otežano, dok će pješaci i biciklisti biti preusmjereni.

- U subotu, 2. 3. 2024. počinje privremena regulacija prometa na Jadranskom mostu, a 4. 3. započinju radovi sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja Jadranskog mosta.

Prva faza radova trajat će šest mjeseci i za to vrijeme će biti otežano prometovanje mostom. Za vrijeme izvođenja radova, za promet će biti zatvoren istočni kolnik mosta, a sav promet odvijat će se dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer.

image

Radovi na Jadranskom mostu

Grad Zagreb/

U zoni radova na Jadranskom mostu bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista koji će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta.

Također, prometovanje teretnih vozila privremeno će biti zabranjeno, kao i izlaz vozila iz smjera Riječke ulice prema Jadranskom mostu, stoji u priopćenju Grada Zagreba.

Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja, iz Grada predlažu obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti.

Nakon završetka na istočnom, radovi će se nastaviti na zapadnom kolniku Jadranskog mosta.

Radovi su to u sklopu programa sanacije savskih mostova, što ova Gradska uprava ističe kao svoj prioritet.

- Od kada smo preuzeli upravljanje Gradom uložili smo preko 26 milijuna eura u obnovu mostova preko Save, od čega je 11 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević, napomenuvši kako je do 2021. u obnovu savskih mostova uloženo tek 8 milijuna eura.

Plan Grada je u narednom periodu obnoviti sve savske mostove, dodao je i pojasnio:

- To je nužno kako bismo imali mostove otporne za moguće potrese. Novi Zagreb ne smije biti odsječen u slučaju razornog potresa, objasnio je Tomašević.

Rekonstrukcija Jadranskog mosta, počela je još u srpnju 2022 godine.

Od tada, više od godinu i pol dana, ni tramvaji ne voze tim mostom koji je jedna od najprometnijih spojnica s s Novim Zagrebom. Predviđa se da će se na tračnice vratiti tek u drugoj polovini ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 17:20