TUŽAN KRAJ

Na Srebrnjak ponovno došli bageri, ali ne da bi nastavili s realizacijom mega-projekta, već da bi ga ‘pokopali‘

U Gradu Zagrebu već neko vrijeme govore kako je ugrožena opstojnost projekta, ali više informacija na tu temu ne može se dobiti

Bageri na Srebrnjaku

 Jl/

"Nakon raskida ugovora o gradnji gradilište Centra za translacijsku medicinu gradilište kod Dječje bolnice Srebrnjak smo zatvorili i trenutačno radimo tzv. demobilizaciju gradilišta", saznajemo od direktor Kamgrada, Dragutina Kamenskog.

Dodaje da je predviđeno da se potporni zid zatrpa i nakon toga će se Kamgrad potpuno povući sa Srebrnjaka.

"Razlog raskida ugovora je to što investitor nije poštivao ugovorne obveze", kaže Kamenski ne želeći ulaziti u detalje ovog spora koji očito vodi u propast projekta vrijednog 432 milijuna kuna europskog novca.

Naime, na gradilištu Centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak ponovno su stigli bageri, ali ne da bi nastavili s gradnjom koja je nedavno potpuno stala, već da bi ‘zatrpali‘ ono što je tijekom prošle godine započeto. To govori da je projekt očito propao kako se uvelike sumnjalo. Naime, u gradu Zagrebu već neko vrijeme govore kako je ugrožena opstojnost projekta ali više informacija na tu temu ne može se dobiti.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević samo stalno ponavlja da se u projekt mora uključiti država, odnosno Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo znanosti, jer da to grad ne može ‘izgurati‘.

Sudeći po bagerima na Srebrnjaku, ne samo da se zatrpava već iskopano, već se čini se i ‘pokopava‘ cijeli projekt koji nema šanse da se završi do kraja iduće godina do kad je dobivena odgoda o Europske komisije za završetak projekta na način kako se vodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:02