PRIJETIO ORUŽJEM

Detalji potjere u Dubravi: Odbjegli podstanar uperio pištolj u policajce, oni uzvratili pucajući u zrak i prema njemu

Dolaskom na mjesto intervencije, muškarac je prijetio da će uporabiti oružje nakon čega je pobjegao uz brdo u obližnju šumu
 Ranko Suvar/CROPIX

U tijeku je kriminalističko istraživanje povodom jučerašnje četverosatne potrage pripadnika ATJ Lučko za odbjeglim muškarcem koji je na području zagrebačke Gornje Dubrave prijetio pucanjem iz vatrenog oružja. I dok se utvrđuju sve okolnosti nemilih scena kojima su svjedočili građani, ono što je dosad poznato je da je riječ o podstanaru u jednom objektu na Čučerskoj cesti čija je gazdarica zatražila oko 13.30 sati pomoć policije navodeći da je stanar agresivan i nasilan.

Dolaskom na mjesto intervencije, muškarac im je prijetio da će uporabiti oružje nakon čega je pobjegao uz brdo u obližnju šumu. Policajci su ga krenuli pratiti usput tražeći dodatna pojačanja zbog dostupnih saznanja da je možda naoružan.

image
Ranko Suvar/CROPIX

Oko 18.30 sati uočili su ga u Slanovečkoj ulici gdje je, vidjevši da je stjeran u kut, usmjerio pištolj prema policajcima te im se počeo kaubojski približavati. Potom su ga policajci upozorili da odbaci oružje, no on se oglušio pa su, kažu iz PU zagrebačke, ispalili u zrak hice upozorenja.

Ujedno je jedan od policajaca, a zbog pištolja koji je građanin imao usmjeren u njegovu pravcu te "radi odbijanja izravnog napada na sebe", nakon upozorenja ispalio i nekoliko hitaca u smjeru muškarca koji se, potom, dao dalje u bijeg. Međutim, nije daleko stigao. Uspjeli su ga sustići te svladati uz uporabu tjelesne snage i sredstva za vezivanje.

image
Ranko Suvar/CROPIX

- U ovom je trenutku u tijeku kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi sve okolnosti i činjenice njegova postupanja pa tako i okolnosti pod kojima je oko 16 sati na Čučerskoj cesti pištoljem zaprijetio zaposlenici jedne trgovine.

Tijekom navedenog postupanja oštećene su staklene stijenke na dvije obiteljske kuće u Slanovečkoj ulici te automobil koji se nalazio parkiran u dvorištu ispred ulaza. U odnosu na uporabu sredstava prisile, obavještavamo kako će, sukladno važećim zakonskim odredbama, načelnik policijske uprave nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja donijeti ocjenu opravdanosti i zakonitosti njihove uporabe - zaključuju iz zagrebačke policije.

image
Ranko Suvar/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 21:14