VIKTOR GOTOVAC

Bivši šef zagrebačkog SDP-a obrušio se na Tomaševića zbog štrajka: ‘Ne ide to baš tako...‘

‘Pošto se sindikati s poslodavcem mire i ne legitimiraju se kao organizatori, kako će oni ispast organizatori tog štrajka?‘

Viktor Gotovac

 Marko Todorov/Cropix

Viktor Gotovac, bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a kojega je Predsjedništvo u rujnu prošle smijenilo i izbacilo iz stranke, jer je zagrebački SDP uoči stranačke Konvencije raskinuo koaliciju s Možemo!, u komentaru na Facebooku obrušio se na zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je danas održao konferenciju za medije povodom štrajka radnika Čistoće.

"Gledam tiskovnu gradonačelnika i vidim da će ići na zabranu nezakonitog štrajka. I kaže da će plaće snositi sindikati. Ne ide to baš tako. Poslodavac može uskratiti plaću radnicima za vrijeme provedeno u štrajku, bez obzira bio zakonit ili ne. Ali ne može obvezivati sindikate", kaže Gotovac.

"Druga stvar, pošto se sindikati s poslodavcem mire i ne legitimiraju se kao organizatori, kako će oni ispasti organizatori tog štrajka. Treća stvar, jesu li spremni da im štrajk traje još koji dan dok Sud ne odluči ili donese privremenu mjeru? Četvrta stvar, hoće dati radnicima otkaz zbog sudjelovanja u nezakonitom štrajku, ako se tako pokaže... I tako dalje, i tako bliže... #samokažem", napisao je Gotovac na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:53