VATROGASCI ODMAH DOJURILI

Bili smo na krovu zgrade u Berislavićevoj čiji je krov izgorio i otkrili gredu iz koje se i dalje dimi

Uočili smo dim koji dolazi iz područja oko drvene grede, a koja se nalazi tik uz Arheološki muzej. Odmah smo pozvali vatrogasce

Greda na tavanu kuće u Berislavićevoj

 Antonija Vulić

Pet dana nakon požara u samom centru Zagreba, u Berislavićevoj ulici, jedna greda na krovu i dalje tinja. Vatrogasci su sanirali gredu i osigurali područje oko nje, kažu da opasnosti više nema te da se ovakve stvari jako često događaju.

Našli smo se na krovu zgrade kada smo uočili dim koji dolazi iz područja oko drvene grede, a koja se nalazi tik uz Arheološki muzej. Odmah smo pozvali vatrogasce. Nakon dvije minute su stigli s opremom i počeli sanirati područje.

Ta je greda, naime, jedina koja nije oštećena u požaru, a što su vatrogasci zaključili nakon gašenja požara i detaljnog pregleda. Ispod grede se nalazi, tvrdi nam stanarka zgrade, stan u kojem nitko ne živi. Taj je stan susjeda nedavno prodala i trenutno ga novi vlasnik obnavlja.

- Ove stvari su uobičajene. Zato se i događa da nekoliko dana od gašenja požara na istom mjestu ponovo izbije požar. Nemoguće je predvidjeti ove situacije, ali sada je sve riješeno, greda je tinjala, nema veće štete, govori nam jedan od vatrogasaca na terenu.

Kako je Jutarnji već pisao, obavljenim očevidom policija je utvrdila kako je požar iz zasad neutvrđenog razloga u ponedjeljak navečer izbio na južnom dijelu potkrovlja stambeno-poslovne zgrade na raskrižju Berislavićeve ulice i Trga Nikole Šubića Zrinskog, a tehnički i namjerni uzroci požara u potpunosti su isključeni. U policiji su sigurni da požar nije podmetnut.

- Uslijed požara došlo je do opsežnih termičkih destrukcija na krovištu zgrade te do urušavanja većeg dijela krovišta na potkrovlje zgrade gdje su stanari držali razni namještaj i druge predmete koji su u potpunosti izgorjeli, poručili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 06:08