Prvi poraz virskih boćara u novoj sezoni

Na zogovima Crvenih kuća slušao se tužni bluz

Virski boćari pretrpjeli su prvi poraz u novoj sezoni Druge HBL u velikom županijskom derbiju protiv zadarske momčadi Crvene kuće.
Ante Nemarić odradio je solidan posao

U velikom županijskom boćarskom derbiju Druge HBL boćari Vira nisu uspjeli kao domaćini nadigrati Crvene kuće na njihovom boćalištu u Zadru, a konačnih 13:11 za zadarsku momčad pokazuje kako je neizvjesnost oko pobjednika trajala samo do treće ruke u susretu u koju su Bluzeri ušli s vodstvom od dva boda. No prave neizvjesnosti nije bilo, jer su u završnim susretima Marinko Klanac u pojedincu protiv Ante Nemarića (11:7), Šime Klanac i Vinko Vuica u paru protiv Marjana Bukvića i Ivana Medića (10:2) te trojka Marin Sikirić, Franko Šindija i Zdenko Buljat protiv Nediljka Buškulića, Marina Radovića (zamjena Ante Kapović) i Igora Vučetića (13:3), indisponiranim Viranima ostavili samo mrvice sitnije od jedne lipe. Jedine bodove u trećoj ruci svojoj je momčadi donio Darko Bašić u meču protiv Tonija Veršića u pojednicu (13:6), ali bio je to preskroman učinak za momčad moja je željela pobjedu. Skroman i za Bašića koji je prethodno izgubio od Šime Klanca u preciznom izbijanju (13:17) te osvojio mršavi bod u krugu protiv Marinka Klanca (20:20). U oba susreta odlučivala je jedna boća.

image
Šime Klanac donio je Zadranima važne bodove

- Kriv sam, ja sam zeznuo. Glava mi luduje, pa mi nedostaje koncentracije i mirnoće - neutješna je bila prva virska i tužna bluzerska violina. Bašić nije odigrao dobro, odnosno koncentrirano i odlučno, pa je preuzeo odgovornost na svoja pleća. Nije imao ni sreće, jer je u preciznom izbijanju Bašićev okrznuti bulin zaplesao na tapetu kao plameni jezičac, ali nije skliznuo s tapeta. Imao je Bašić i priliku za pobjedu protiv Marinka Klanca, no subotnja večer na boćalištu Crvene kuće nije bila njegova. S druge strane, Ante Nemarić nije zakazao, ali je virski wunderkind još daleko od pravog izdanja. Dobio je u paru s Bukvićem susret u prvoj ruci (13:2 protiv Veršića i Franka Šindije), potom je Veršića dobio u brzinskom izbijanju (34:31) te s Ivanom Medićem ponovno porazio Veršića i Buljata u štafetnom izbijanju (37:34), međutim u jednom od ključnih susreta treće ruke, bio je kratak, tanak i uzak protiv Marinka Klanca.

- Dobio sam neke susrete, ali nisam zadovoljan. Moram biti bolji u brzinskom izbijanju i podignuti izbačaje na 46, što bi bilo optimalno Sadašnjih 44 nije dovoljno dobro. No kada se pobjedi nije toliko ni bitno koliko je napravljeno - precizno govori mladi reprezentativac Hrvatske koji se nešto ranije u Rijeci pripremao za Europsko prvenstvo. Nemarić, ilustracije radi, u tri dosadašnja kola ima dvije pobjede i jedan poraz u disciplini uz 32,3 pogotka te 44 izbačaja u prosjeku. Gađao je dosad 97/132 ostvarivši visokih 73,5 posto uspješnosti, što je ukupno gledajući nešto slabija statistika od lanjske kada je u 18 utakmica prosječno pogađao 33,1 boće iz 45,6 izbačaja u prosjeku. Imao je Nemarić u lanjskoj sezoni konačnih statističkih 596/821 u brzinskom izbijanju, ili 64,1 posto realizacije garnirane s 10 pobjeda, 6 poraza i 2 remija. Najviše je pogodio 40 boća, dok je rekordnih 47 izbačaja ponovio dva puta. Sve je to mirno odgledao novi ovogodišnji Bluzer Joso Šimičević koji zasad ima dvije pobjede u paru, jedan remi u trojkama te poraz u trojkama i preciznom valjanju.

image
Darko Bašić nije imao svoj dan

- Dobro sam se snašao u novoj sredini, sve ide po planu pa se pomalo prilagođavam - kaže rekonvalescent i povratnik na boćarske zogove. Šimičević je donio mir na klupi i širinu momčadi, dok je Ivan Medić unio esenciju čiste energije. U devet početnih susreta Medić je ostvario sedam pobjeda sa samo dva poraza. Bodove je donio dva puta u disciplini pojedinac, tri puta u štafetnom izbijanju s Nemarićem te po jednom u paru i trojkama. Gubio je dva puta u paru.

image
Ivan Medić svakom utakmicom podiže formu

- Zadovoljan sam. Možda sam malo nervozno krenuo na početku sezone, ali sada ide sve bolje - kaže nadareni ninski boćar u virskom dresu. Vir je tako nakon subote u domaćem susretu protiv jednako tako domaće momčadi Crvene kuće ostao na dvije pobjede iz tri utakmice, što je zadovoljavajući učinak s obzirom na zahtjevan raspored na početku nove sezone.

Državni tajnik Bašić boćare je počastio pršutom

Virani se nisu osladili bodovima u derbiju, ali su boćari obje momčadi guštali u domaćem pršutu nakon utakmice. Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i boćar Vira prof. dr. sc. Silvio Bašić, dr. med., počastio je virske i zadarske boćare pršutom od šest kilograma, dok se za večeru pobrinuo virsko-lički kuhar Zdravko Kordić spremivši maništru s fažolom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:00