Svečanost u rezidencijalnoj Villi Lanterni

Kapovići s Vira proslavili prvih 50 godina obiteljskog biznisa

Potpisom novog desetogodišnjeg ugovora s korporacijom Fortenova, virska poduzetnička obitelj Kapović svečano je obilježila 50 godina obiteljskog poslovanja. Novi investicijski planovi tvrtke Kapocommerce i obrta Vagabundo uključuju otvaranje 100 novih radnih mjesta i 250 sezonskih
Virska obitelj Kapović na svečanosti potpisivanja ugovora

Potpisivanjem novog desetogodišnjeg ugovora između jedne od najvažnijih poduzetničkih virskih obitelji Kapović i najveće domaće korporacije Fortenova u rezidencijalnoj Villi Lanterni, svečano je obilježena značajna obljetnica 50-godišnjeg obiteljskog poslovanja Kapovića s Vira. Dokument poslovne suradnje potpisali su Davor Kapović u ime obitelji te Tomislav Kramarić, član Uprave Konzuma u ime tvrtke, odnosno Fortanova grupe. Ovim je ugovorom potvrđeno strateško povezivanje obiteljske tvrtke Kapocommerce s najvećom hrvatskom korporacijom Fortanova kroz tvrtke koje je čine i koje već desetljećima djeluju na otoku – Konzum plus, Tisak plus i Roto promet.

image
Davor Kapović potpisuje novi ugovor s Fortenovom

- Od prvog dana našeg poslovanja osjetio se poduzetnički duh obitelji Kapović, zato me raduje nastavak naše suradnje i novi projekt, a posebno potpisivanje ovog ugovora koji je pobjednička situacija za obje strane. Mislim kako ovim poslom svi možemo biti zadovoljni - kazao je Kramarić kojemu su društvo pravila još dva ugledna predstavnika Konzuma: direktor Sektora razvoja maloprodajne mreže Ante Ćurić i regionalni direktor Ozren Slavica. Ugovorom je osiguran posao širenja trgovačkog objekta Konzum plus kod rotora na dodatnih 540 kvadrata, što simbolički predstavlja narednu etapu razvoja Konzuma i Fortanova grupe na otoku te Kapovićevog Kapocommercea. Davor Kapović bio je u društvu obitelji – supruge Jadranke, sina Kristijana, kćerki Katarine i Davorke, nevjeste Sabine, unuke Karle i unuka Viktora, pa se nakon potpisivanja ugovora šampanjcem proslavio novi korak u razvoju obiteljskog i otočnog biznisa.

- U poslu se uvijek mora napraviti korak naprijed, a upravo je takav naš poslovni odnos s Konzumom. Ovo je velika stvar za obitelj, tvrtku Konzum, ali i za cijeli otok s obzirom na buduća zapošljavanja i nova radna mjesta - istaknuo je stariji Kapović. Svečanost na virskoj Lanterni protekla je u znaku epidemioloških mjera, pa je održana s ograničenim brojem uzvanika, poslovnih partnera i prijatelja s kojima su Kapovići radili tijekom proteklih pet desetljeća ili još uvijek rade. Na uspješnu i dugogodišnju poslovnu suradnju s Kapovićima te na budućnost virske obiteljske tvrtke ukazao je direktor regionalnog centra Erste bank Šime Kevrić, dok je Kristijan Kapović, virski načelnik i poduzetnik, pozdravio sve goste i uzvanike.

image
U ime Fortenove potpis je stavio Tomislav Kramarić, član Uprave Konzuma

- Kada su moji roditelji pokrenuli obiteljski posao u Njemačkoj prije 50 godina, Vir je bio selo. Danas upravo na Viru radimo više nego pristojan posao za hrvatske prilike, a s novim desetogodišnjim ugovorom s Konzumom, nakon 10 godina poslovanja s Agrokorom i posljednje dvije s Fortenovom, krećemo u novi zamah - kazao je mlađi Kapović.

Priča s Kapovićima počela je 1970. godine u Njemačkoj, odnosno poduzetničkim pothvatom Davora Kapovića koji se nakon školovanja u Puli i Opatiji te višegodišnjeg rada na šefovskim pozicijama u opatijskim Liburnija hotelima, hotelu Uvala Scott u Kraljevici, hotelima Pag i Stella Maris u Umagu, odlučio za odlazak u Njemačku gdje je svoj prvi gastronomski objekt Roseneck Grill otvorio u elitnom berlinskom Grunewaldu. Kapović je radio s više desetaka poslovnih objekata u Berlinu, Zadru, Petrčanima i na Viru, a poslovanje je bilo vezano uz trgovinu, ugostiteljstvo, turizam i upravljanje nekretninama. U periodu od 50 godina poslovanja, obitelj Kapović zaposlila je više od tisuću ljudi, a danas poslovanje vodi s tvrtkom Kapocommerce i turističko-ugostiteljskim obrtom Vagabundo.

image
Kristijan Kapović pozdravlja uzvanike i prijatelje

- Pred našom je obitelji novi razvojni i investicijski ciklus. Kapocommerce će u 2021. godini početi s rekonstrukcijom i proširenjem postojećeg poslovnog centra kod virskog rotora u vrijednosti od oko 750.000 eura, dok će obrt Vagabundo rekonstruirati i obnoviti barove Noštromo i Vagabundo u vrijednosti 250.000 eura - navodi Kristijan Kapović obiteljske investicije za sljedeću godinu. Za 2022. u Kapocommerceu planiraju ulaganje milijun eura u obnovu i rekonstrukciju virskog hotela Katarina, koji je bio poznat kao prvi privatni hotel na području Jugoslavije, te izgradnju novog poslovnog centra na Viru s druge strane virskog rotora, odnosno nasuprot postojećeg. Ovaj bi centar procijenjene vrijednosti dva milijuna eura trebao objediniti sve potrebe stanovništva otoka za neprehrambenim proizvodima i uslugama, i to od kućnih potrepština, bijele tehnike, namještaja, audio i video tehnike, do vrtnog programa, odjeće i obuće i slično. Obrt Vagabundo će s druge strane za dvije godine krenuti u izgradnju boutique hotela Sunset Vir vrijednosti milijun eura, pa će u razdoblju 2021. – 2023. Kapovići s oko pet milijuna eura pokrenuti poslove i otvoriti približno 100 novih radnih mjesta kroz cijelu godinu te dodatnih 250 radnih mjesta u šestomjesečnom periodu.

- To predstavlja ogroman broj novih radnih mjesta za sve ljude željne posla na otoku i šire. Projicirani akumulirani prihodi u sljedećih 10 godina tvrtke Kapocommerce i obrta Vagabundo, nakon provedenih investicija, procjenjuju se na 220 milijuna kuna, odnosno oko 30 milijuna eura - još je istaknuo Kristijan Kapović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 08:48