NOĆNI NAPAD

Žestok udar Ukrajinaca na Krim, tvrde da su teško oštetili ruski brod vrijedan 65 milijuna dolara! Pogledajte snimku

Od ukupno 22 ruske jurišne bespilotne letjelice koje su ispaljene iznad Odese, Ukrajinci tvrde da su oborili njih 18

Napad na ruski brod

 Screenshot/X

Ukrajinska vojna obavještajna služba izvijestila je da je njezina specijalna jedinica "Grupa 13" tijekom noći napala i oštetila novi ruski patrolni brod "Sergej Kotov" u blizini Kerčkog tjesnaca na Krimu. Spomenuto plovilo vrijedno je 65 milijuna dolara.

- Od ukupno 22 ruske jurišne bespilotne letjelice koje su ispaljene iznad Odese, naši sustavi protuzračne obrane oborili su njih 18 - dodali su.

Ukrajina tvrdi da je "udar njezinih pomorskih bespilotnih letjelica Magura V5 oštetio krmu, desnu i lijevu stranu broda ruske Crnomorske flote.

Ne zna se koliko je ljudi bilo na brodu u trenutku napada, ali ima mrtvih i ranjenih, a postoji i mogućnost da se dio posade evakuirao.

Ovaj napad izveden je nakon što je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, Maria Zakharova, optužila veleposlanike za miješanje u unutarnje poslove Rusije.

- Ponašanje nekih zapadnih diplomata izazvalo je pitanja o njihovim aktivnostima dok su bili u Rusiji - izjavila je i zaprijetila da će njemački novinari morati napustiti Rusiju ako Berlin poduzme mjere protiv ruskih novinara u Njemačkoj.

Istovremeno, Njemačka je odbacila tvrdnje da se priprema za rat s Rusijom nakon što je u javnost procurila audiosnimka vojnih dužnosnika za koju se tvrdi da je konferencijski poziv visokih njemačkih vojnih dužnosnika o oružju za Ukrajinu, što je izazvalo zabrinutost zbog moguće špijunaže u Njemačkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:04