POTRESNA SCENA

Voditeljica se slomila u programu uživo dan nakon masakra, zaplakala na sav glas: ‘Teško mi je...‘

Najavila je svoje goste, a dok su oni pričali, Bojana Ristivojević nije mogla zaustaviti suze

Bojana Ristivojević

 Tv Prva/screenshot/

Voditeljica Jutarnjeg programa Bojana Ristivojević nije mogla zaustaviti suze dok je najavljivala goste u emisiji posvećenoj jučerašnjem masakru u školi u Beogradu.

- Strašan dan je za nama, kakav Srbija ne pamti. Meni je teško pročitati o ovome..., rekla je Bojana, nakon čega se potpuno slomila.

Najavila je svoje goste, a dok su oni pričali, voditeljica nije mogla zaustaviti suze.

Dječak ubojica je u Klinici za psihijatriju

Danas je, inače, stigao rezultat toksikološkog nalaza trinaestogodišnjaka koji je u srijedu počinio masovno ubojstvo u beogradskoj osnovnoj školi te je negativan, potvrdila je odvjetnica obitelji Irina Borović.

Toksikološki nalaz zatražen je kako bi se utvrdilo je li dječak bio pod djelovanjem psihoaktivnih supstancija kada je jučer ubio osmero školskih kolega i zaštitara škole te ranio još šest učenika i nastavnicu povijesti.

Konzilij liječnika obavio je razgovor s dječakom poslije ponoći između srijede i četvrtka, a daljnji pregledi bit će nastavljeni narednih dana. Dječak je smješten u Kliniku za neurologiju i psihijatriju za djecu i mlade, rekla je agenciji Tanjug odvjetnica obitelji.

Istodobno, tužitelj Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nikola Uskoković poručio je da nijedan detalj zločina koji se dogodio u školi "neće biti neistražen". On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) najavio da je za petak zakazano saslušanje dječakova oca, čijim pištoljem je počinjen zločin.

Uskoković je potvrdio da se u psihijatrijskoj ustanovi, uz odobrenje stručnjaka, prema dječaku poduzimaju mjere opservacije i medicinskog promatranja.

Tim radnjama koordinira postupajući tužitelj za malodobnike Višeg javnog tužiteljstva, koji je i obavio očevid na dan masovnog ubojstva.

"Istraga se kreće u više pravaca, nijedan detalj neće biti neistražen", rekao je tužitelj VJT-a.

On je naglasio da, prema zakonu, dječak zbog godina ne može biti kazneno odgovoran.

Dječakov otac se, pak, tereti za kazneno djelo protiv opće sigurnosti i određen mu pritvor od 48 sati, tijekom kojih usporedno traje i istraga, a potom će biti priveden na saslušanje u tužiteljstvo.

Za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, zaprijećena je kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Poslije jučerašnje tragedije kakva se ne pamti u suvremenoj povijesti Srbije, tisuće učenika srednjih i osnovnih škola te brojni građani i danas odaju počast žrtvama jučerašnjeg masovnog ubojstva u školskom dvorištu i na Cvjetnom trgu, nedaleko škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:53