HOROR U EGIPTU

Vladimirova djevojka slomljena, a svi bruje o navodnoj snimci mladog Rusa prije napada morskog psa

‘Ova mašina za mljevenje mesa ubila ga je u 20 sekundi, jednostavno ga je odvukla pod vodu‘, rekao je mladićev otac

Anastazija, Vladimir Popov i ulovljeni morski pas

 Profimedia/

Nakon što je morski pad napao i ubio 23-godišnjaka pred očima njegovog očajnog oca, Egipat je privremeno zatvorio svoje plaže, piše Daily Mail.

Tako nema više ronjenja, plivanja i sportova na vodi nakon što je Vladimira Popova nasmrt izgrizao morski pas tigar u ljetovalištu Hurghada.

Svjedoci kažu da je djevojka žrtve također bila u moru u vrijeme napada, dok je Vladimirov bespomoćni otac sve gledao s obale.

Zabrana kupanja će trajati samo do sutra, a uključuje plaže od sjevernog odmarališta El-Gouna do južne granice zaljeva Abu Souma.

Egipatsko ministarstvo okoliša je priopćilo: ‘Dr. Yasmin Fouad, ministrica okoliša, naredila je osoblju specijaliziranom za ovakve incidente da primijene sve mjere kako bi se postigla maksimalna razina sigurnosti za obale Crvenog mora i da poduzmu sve moguće kako više ne bi bilo incidenata s morskim psima.

‘Zbog nenormalnog ponašanja morskog psa i činjenice da je i u prošlosti bilo napada na ljude, ribarski tim pregledao je ribu koja je uzrokovala incident kako bi otkrili moguće uzroke napada i vidjeli je li ta ista riba uzrokovala i prethodne nesreće.‘

Izbezumljeni Vladimirov otac Jurij Popov užasnuto je promatrao kako mu sina napada ‘mašina za mljevenje mesa‘, dok je nesretni mladić vikao: ‘Tata, spasi me!‘

Turisti su istrčali iz vode dok su užasnuti promatrači vikali Vladimiru da otpliva dalje od morskog psa prije nego što je bilo kasno.

Tigar morski pas je zatim uhvaćen i čamcem odvučen na kopno te ubijen.

‘Otišli smo na plažu da se opustimo‘, rekao je Jurij Popov, porijeklom iz Rusije. ‘Sina mi je napao morski pas, sve se dogodilo u nekoliko sekundi.‘

Otac je rekao da u blizini njegova sina nije bilo članova obitelji koji bi mu pomogli u vodi, iako neki izvještaji govore da je mladićeva djevojka uspjela pobjeći od napada.

image

Vladimirova djevojka Anastasia

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

‘Kakvu vrstu pomoći možete pružiti? Ova mašina za mljevenje mesa ubila ga je u 20 sekundi, jednostavno ga je odvukla pod vodu‘, rekao je Popov.

‘Ovo je apsolutno nevjerojatna slučajnost, jer je riječ o sigurnoj plaži. Okolo ima brodova i jahti. Nikada se to tamo nije dogodilo. Obično napadaju na divljim plažama. Ovo je zla sudbina.‘

image

Vladimirova djevojka Anastasia

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Vladimir je prije stravičnog napada nekoliko mjeseci živio s ocem u Egiptu.

Popov je rekao da će kremirati svog sina i vratiti njegov pepeo u rodnu Rusiju.

Morski pas tigar kasnije je uhvaćen i odvučen na obalu. Činilo se da je još živ prije nego su za zatukli batinama.

Egipatske vlasti potvrdile su da je morski pas odnesen na analizu kako bi se otkrili uzroci njegovog ponašanja i utvrdilo je li životinja povezana s onom koja je ‘prouzročila nekoliko prethodnih nesreća‘.

‘Kasnije su pronađeni ostaci žrtve. Tijelo je stavljeno u vreću i odvezeno u mrtvačnicu‘, objavljeno je.

Vladimirova djevojka Anastasia nije smogla snage ništa reći o nesreći, ali je jedna prijateljica kazala da je Vladimir bio ‘dobar dečko‘ koji je jako volio svog oca.

‘Za mjesec dana je trebao proslaviti rođendan. Prijatelji kažu da se u Egipat preselio sa svojim ocem. Koliko znam, jako mu se svidjelo živjeti u Moskvi, cijeli život je bio tamo. Vova je bio divna osoba i jako je volio svog oca‘, kazala je prijateljica.

image

Vladimir Popov

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Ipak, nakon strašne smrti mladića, društvenim mrežama se proširio video koji navodno prizaju nesretnog Vladimira Popova u nešto drugačijem svjetlu. Naime, na snimci koju je objavio na Twitteru podbada Ukrajince nakon rušenja brane Nova Kahovka i zajedljivo ih pita ‘plivaju li‘.

Sada, nakon Vladimirove pogibije, ispod videa se nižu komentari kako je ‘karma zeznuta stvar‘ i slično.

Bilo je još napada

Inače, sličan napad morskog psa dogodio se prošle godine u Sahl Hasheeshu, 30 minuta udaljenom od Hurghade. Tada je 68-godišnju Austrijanku Elisabeth Sauer morski pas također izgrizao nasmrt pred očima užasnutih promatrača.

Druga žena - identificirana samo kao rumunjska državljanka u 40-im godinama - također je poginula u sličnom napadu samo 200 metara od mjesta gdje je gospođa Sauer izgubila život. Njezini su teško unakaženi ostaci pronađeni istoga dana na obližnjem grebenu.

Gospođa Sauer je u napadu izgubila ruku i nogu, a iako je uspjela doplivati do obale, ubrzo je umrla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 22:47