NOVI PROSVJEDI

VIDEO: AMERIKU POTRESLO JOŠ JEDNO UBOJSTVO AFROAMERIKANCA Policija ga htjela uhititi jer je spavao u autu, on se opirao, onda su se začuli pucnjevi...

 
 Screenshot / Twitter

Policajci iz američke Atlante ubili su 27-godišnjeg Afroamerikanca Raysharda Brooksa nakon što su ga u petak navečer zatekli kako spava u parkiranom automobilu u neposrednoj blizini "drive-thru" restorana Wendy's.

Policija je pozvana oko 22:30 sati jer je Brooksov automobil blokirao ostale vozače. Prema službenom izvješću, mladić je odbio alkostestiranje zbog čega su ga policajci pokušali uhititi, no on se opirao pa su morali primijeniti silu.

- Svjedoci navode kako se muškarac počeo boriti s policajcem koji je izvadio elektrošoker i tad je došlo do pucnjave. Čula su se tri pucnja - piše portal BuzzFeed i navodi da je Rayshard u jednom trenutku zgrabio uređaj, oslobodio se i počeo bježati od dvojice policajaca.

Ranjeni Brooks prevezen je u bolnicu, no ondje je nakon operacije preminuo.

Iz jednog videa, koji je nastao na mjestu nemilog događaja, a snimio ga je svjedok, vidi se kako je policija s ubijenim Brooksom razgovarala čak 20 minuta prije nego što je došlo do pucnjave.

- Bio je nenaoružan i nije bio nasilan. Prema vama se ponašao fer i korektno, a vi ste posegnuli za je**nim pištoljem - govori svjedok jednom policajcu.

Ma mjestu ubojstva nedugo poslije okupili su se prosvjednici i izvikivali "nema pravde, nema mira".

Policija iz Atlante još nije službeno komentirala ovaj slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:24