DRAMA U NJEMAČKOJ

Velika policijska akcija kod konzulata Izraela u Münchenu! Policija upucala jednu osobu

Policajci su upotrijebili službeno oružje, osoba je pogođena i ranjena

Pucnjava u Münchenu

 Pauline Curtet/Afp

Policija u Münchenu izvijestila je o velikoj operaciji u središtu grada, u blizini izraelskog konzulata, rekavši da su rano u četvrtak upucali jednu osobu.

"Trenutno je u tijeku velika operacija na području Briennerstrasse i Karolinenplatz. Na terenu smo s više policajaca, široko područje oko mjesta operacije je zatvoreno", objavila je policija na društvenim mrežama, a nedugo nakon objavili su kako su upucali sumnjivca.

"Policajci su vidjeli osobu koja je očito nosila vatreno oružje", rekla je policija otprilike sat vremena nakon prve objave. "Policajci su upotrijebili službeno oružje, osoba je pogođena i ranjena."

Policija je priopćila kako su primijetili muškarca koji je nosio dugo vatreno oružje, a zatim su s njim razmijenili vatru.

Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann rekao je kasnije da je osumnjičenik preminuo.

Trenutačno nema naznaka o daljnjim sumnjivim osobama koje se dovode u vezu s ovom akcijom, kazala je policija. Na terenu su brojni policajci i u tijeku je istraga, a područje osigurava helikopter.

Nakon pucnjave policija je odlučila pojačati i sigurnost u glavnoj sinagogi u Münchenu, prema lokalnim izvješćima.

image

Pucnjava u Münchenu

Uta Tochtermann/Afp

Generalni konzulat Izraela u Münchenu nalazi se na kružnom toku Karolinenplatz, a u blizini je i Dokumentacijski centar o nacionalsocijalizmu. Nije odmah bilo jasno postoji li veza. Policija je upozorila na "lažne informacije", rekavši da bi izbjegavanje širenja spekulacija pomoglo njihovu radu.

Incident se dogodio 52 godine nakon napada na izraelske sportaše 1972. od strane naoružanih napadača iz palestinske militantne skupine Crni rujan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 09:25